Ministryně Maláčová: Sociální služby musí vědět, že v tom nejsou samy

02.11.2020 6:37

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne

Ministryně Maláčová: Sociální služby musí vědět, že v tom nejsou samy
Foto: Archiv PL
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Snad jsme nabrali dostatek sil na nadcházející týden. Ten odstartují Dušičky a většina z nás jistě zavzpomíná na své blízké, kteří už nejsou mezi námi. Jinak za sebou máme opět velmi turbulentních sedm dní. Dotáhli jsme do konce megadůležité krizové zákony – ošetřovné pro rodiny s dětmi a překlopení dávek, aby se lidé vyhnuli frontám na Úřadu práce.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Co ještě zbývá? Prosincový příspěvek 5000 Kč k důchodům. Ale i tady jdeme do finále. Přestože opozice zablokovala rychlejší projednání, návrh už prošel úspěšně Sněmovnou. Do Vánoc příspěvek dorazí třem milionům lidí! Senioři a invalidní důchodci mají hluboko do kapsy a 5000 navíc jim pomůže vyrovnat se s letošním rekordním zdražováním a nečekanými výdaji za nákupy dezinfekce, roušek atd. To všechno je stálo spoustu peněz navíc. V téhle mizérii se pomáhalo všem, tak proč ne těm, kteří musejí vyžít z důchodů? Celý život pracovali, odváděli do systému, tak teď je přece neodstavíme na vedlejší kolej! Věděli jste, že milion seniorů má u nás důchod pod 14 tisíc korun? Chtěla bych vidět, kteří politici by z toho dokázali vyžít.

Hodně seniorů nebo lidí s postižením se neobejde bez pomoci druhých. Ochraně těch nejohroženějších věnujeme na MPSV nejvíce sil. Moc dobře víme, že nákaza koronavirem může mít pro klienty sociálních služeb fatální následky. Proto jsem tolik tlačila na to, aby Ministerstvo zdravotnictví zavedlo preventivní testování zaměstnanců a klientů antigenními testy. A proto jsem také chtěla, aby se na krajích stejně jako na jaře vyčlenila tzv. přechodová lůžka pro COVID pozitivní klienty sociálních služeb, kteří nemají těžký průběh. Oboje už se podařilo a co nejdříve se rozjede. Sociální služby musí vědět, že v tom nejsou samy!

I když to je dlouhé a obtížné, v dodržování mimořádných pravidel musíme vytrvat. Virus nesmí dostat žádnou další munici. Teď to vypadá, že se trochu stahuje, určitě to ale neznamená, že se můžeme okamžitě vrátit do normálního života. Budeme muset být opatrní minimálně ještě celou zimu. A pamatujte, roušky jsou základ!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice