Mladí lidovci: Pouť do Číhoště po stopách umučeného P. Josefa Toufara

04.02.2014 5:00

V neděli 23. února se uskuteční druhá pouť do Číhoště k uctění památky umučení kandidáta blahoslavení P. Josefa Toufara, kterou vloni začalo pořádat občanské sdružení Mladí lidovci ve spolupráci s Nadačním fondem číhošťského kostela.

Mladí lidovci: Pouť do Číhoště po stopách umučeného P. Josefa Toufara
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Pouť začne v 8:30 poutním pochodem do Číhoště z parku Josefa Toufara v Ledči nad Sázavou (před kostelem ss. Petra a Pavla). V 11:00 oslaví poutníci Mši svatou v Číhošti s místním duchovním správcem P. Markem Šavlem OPraem. Poutníci mohou poté poobědvat v místním hostinci a navštívit střed České republiky, který se v obci Číhošť nachází.

Následovat bude od 13:30 prohlídka obce a Toufarovy fary „Po stopách P. Toufara“. Průvodcem poutníkům bude autor Toufarovy biografie „Jako bychom dnes zemřít měli“ a vysočinský básník Miloš Doležal. Dobové a vzpomínkové texty přednese herečka Jana Franková.

Od 14:30 se poutníci mohou spolu s Mladými lidovci na Toufarově faře zúčastnit besedy „V Toufarových šlépějích“ s Mgr. Milošem Doležalem a převorem Želivského kláštera historikem P. PhDr. Jindřichem Zdeňkem Charouzem OPraem., Th.D. o osudech církve v 50. letech 20. století.

Nadační fond kostela Nanebevzetí Panny Marie v Číhošti pak na 16:30 připravil benefiční koncert v nedaleké Světlé nad Sázavou, na kterém vystoupí varhanní mistr a skladatel Prof. Jaroslav Vodrážka a Dětský sbor při chrámu Páně Klášterec nad Orlicí, který přednese části Vodrážkovy Dětské vánoční Mše svaté a jeho Alžbětinskou serenádu. Dobrovolné vstupné z koncertu bude použito na opravy kostela v Číhošti.

Svou účast, prosím, potvrzujte na kontaktu, který je uvedený v pozvánce.

Více informací nawww.mladilidovci.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Czernin: Kdyby vláda neudělala nic, důchodový systém se rozsype

4:32 Senátor Czernin: Kdyby vláda neudělala nic, důchodový systém se rozsype

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.