Niedermayer (TOP 09): Další část médií do rukou českých oligarchů

31.10.2019 13:33

Komentář na facebookovém profilu k převzetí TV Nova skupinou PPF

Niedermayer (TOP 09): Další část médií do rukou českých oligarchů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Další část médií aktivních v naší zemi přechází do rukou českých oligarchů.

Míním tím nákup TV Nova (oficiální) skupinou PPF.

Bývalý disident a ředitel pro vztahy s veřejným sektorem, pan Mlynář, říká, že když kupuje jeho skupina majetek, má právo s ním nakládat (na konci vstupu z Událostí ve středu večer).

Osobně netuším, zda to bude zahrnovat třeba zahlazování zjevných průšvihů skupiny, o kterých se v poslední době píše... Jistě, že by to za pomocí tohoto "majetku" šlo.

Mimochodem, slyšel jsem, že původně Česká televize po vystoupení pana Mlynáře s ředitelem CME měla naplánovanou reakci mediálních expertů - pana Šlerky z Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky. Jeho vstup byl údajně na poslední chvíli zrušen (logicky se nabízí, že kvůli PPF, celkem bylo na příspěvek času víc než dost).

Nevím, zda to je zcela přesné (pls reakce od těch, co více), ale pokud ano, tak to je fakt dost zlá zpráva. Pokud se nepletu, tak PPF totiž Českou televizi nekupuje. A navíc, znamená to, že o tom, zda veřejnoprávní televize bude dělat odpovědně, nestranně a kompetentně svou práci, se bavíme již tak trochu zbytečně - "kalhoty jsou v tichosti stažený v předstihu před tím, než přijde brod".

P.S. Pokud je má informace mylná, omlouvám se (ale přišla ze dvou docela důvěryhodných směrů). I tak, poslechnout si pana Mlynáře stojí za to...

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.