Okamura (SPD): Koncept Evropské unie se zcela zvrhl

31.08.2021 10:07 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vlivu návrhů EU na ekonomiku

Okamura (SPD): Koncept Evropské unie se zcela zvrhl
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Evropská unie chce zakázat auta na benzin a naftu. Opatření Bruselu zničí naši ekonomiku. Evropská komise navrhla, aby emise osobních a lehkých užitkových vozidel byly o 65 % nižší od roku 2030 a nulové od roku 2035. Jinými slovy, od roku 2035 má být v EU možné prodávat nová auta pouze elektrická a spalovací motory mají definitivně skončit. Celý tento návrh je součástí velkého plánu (tzv. Green Deal) do roku 2030 snížit kompletní evropské emise CO2 o 55 % ve srovnání s rokem 1990. Hnutí SPD tuto politiku EU jednoznačně odmítá.

Prosazujeme rozumnou ochranu životního prostředí. Jasně se ukazuje, že energetická koncepce EU a s tím související uhlíková ideologie, přímo ohrožuje budoucnost evropských zemí včetně České republiky. Musíme včas říct NE.

V případě přijetí bude toto mít obrovský likvidační dopad na naši ekonomiku a hospodářství, kdy státní rozpočty budou muset „napumpovat" obrovské finanční prostředky do nesmyslných energetických projektů. Jedná se zároveň o kompletní likvidaci stávajícího autoprůmyslu. Koncept EU se zcela zvrhl a měl skončit u původního volného pohybu osob, zboží, služeb a peněz. Vše ostatní je zbytečné a je to potřeba zrušit. Hnutí SPD, jako jediný relevantní politický subjekt zastoupený ve Sněmovně, prosazuje referendum o vystoupení z EU.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…