Okamura (SPD): Švédský multikulturní sen se mění v noční můru

29.08.2021 16:11 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k důsledkům migrační politiky ve Švédsku.

Okamura (SPD): Švédský multikulturní sen se mění v noční můru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

 

Kdysi bezpečná země je zmítána násilím imigrantských gangů, vraždami a znásilněními. Podle čerstvé zprávy švédské Národní rady pro prevenci kriminality zaznamenalo Švédsko za posledních 15 let největší počet úmrtí na následky střelby v Evropě.

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí

Vyplývá to z analýzy údajů od 22 evropských zemí, které poskytl Eurostat a Světová zdravotnická organizace (WHO). Počet úmrtí střelnou zbraní dvaapůlkrát překračuje evropský průměr. Většina obětí je tvořena muži ve věku 20 až 30 let. Sluníčkáři se snaží zakrýt, že to má souvislost s imigrací. Švédsko bývalo kdysi zemí s vůbec nejnižší kriminalitou na světě. Tohle nesmíme dopustit u nás!

Na konci května vypukla na předměstí druhého největšího švédského města Göteborgu potyčka asi stovky mladých imigrantů z afrických a blízkovýchodních zemí, informoval iDnes.cz. Jednoho muže v obchodě s potravinami zabila střela do týlu. Poté násilnou smrtí zemřel policista na předměstí Biskopsgarden. O několik dní později byl zavražděn muž v kadeřnictví na předměstí Frolunda…

Týdeník The Economist informuje o dalším násilí. Před několika týdny přežily dvě malé děti se štěstím křížovou palbu mezi znesvářenými gangy na předměstí hlavního města Stockholmu Visattra. Poslední incident je starý jen několik dní. Nejméně tři lidé byli těžce zraněni při střelbě ve městě Kristianstad na jihu Švédska. Zraněni byli dva muži ve věku 20 a 30 let. A také náhodná kolemjdoucí šedesátiletá žena.

Novinářka Paulina Neudingová z portálu Politico popisuje situaci takto: „Sociální nepokoje, zapálená auta, útoky na sanitky a výtržnosti se neustále opakují. Střelba v zemi se stala tak běžnou, že se už ani nedostává na titulní stránky novin. Zprávy o útocích jsou rychle nahrazovány titulky o sportovních událostech a celebritách. Čtenáři vůči násilí ztratily cit.“

Na předměstí Hjällbo v Göteborgu, které je typickou ukázkou no-go zóny, tvoří lidé narození v zahraničí až 70 % obyvatel. A zločinnost, gangy a násilí mají svůj původ právě tam. Profesor Kyösti Tarvainen z univerzity ve finských Helsinkách předpokládá, že pokud se švédská imigrační politika nezmění, budou etničtí Švédi tvořit v roce 2065 menšinu.

A příčina? Parlament ve Stockholmu v roce 1975 rozhodl, že Švédsko se stává multikulturní zemí a plně se otevírá migraci, připomíná profesor Aaltovy univerzity v Helsinkách Kyösti Tarvainen. „V té době tvořili více než 40 procent přistěhovalců moji krajané, Finové,“ sdělil listu Folkbladet.

„Situace se ale změnila. V roce 2019 bylo 88 procent přistěhovalců nezápadních a 52 procent muslimských. V populaci přistěhovalců tedy došlo k obrovskému kulturnímu posunu, protože její největší skupina přešla od Finů k muslimům,“ dodal.

Veřejnoprávní stanice SVT v roce 2018 uvedla, že spočítala všechny odsouzené pachatele znásilnění za posledních pět let a roztřídila je podle země jejich původu. A výsledek? Celkem 58 procent z nich se narodilo v zahraničí… Jen v době vrcholící přistěhovalecké vlny přijala skandinávská země v roce 2015 přes 160 tisíc azylantů, spolu s Německem nejvíc z celé Evropy.

Sluníčkáři se snaží zakrýt, že to má souvislost s imigrací. Švédsko bývalo kdysi zemí s vůbec nejnižší kriminalitou na světě. Tohle nesmíme dopustit u nás!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.