Okamura (SPD): Političtí nepřátelé podvádí, jak to jen jde

19.05.2021 18:49 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k politickému boji v rámci předvolební kampaně

Okamura (SPD): Političtí nepřátelé podvádí, jak to jen jde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

To je zase hnus od politické konkurence! Je vidět, že SPD stoupají preference, takže naši političtí nepřátelé podvádí, jak to jen jde - právě se internetem šíří vymyšlený obrázek, který má pomluvit SPD, že prý chceme trestat lidi, kteří bydlí ve větším bytě... Ve skutečnosti s tím nemá SPD nic společného a ani žádný takový návrh z pera SPD neexistuje! Ale všichni víme, odkud vítr vane a která strana přichází s takovými návrhy...

Mimochodem, Piráti, ODS, STAN, TOP 09 a lidovci chtějí lidem brutálně zdražit bydlení. Do právě projednávaného stavebního zákona chtějí ve Sněmovně prosadit novinku v podobě takzvaného místního poplatku z výstavby, který může být až tisíc korun za metr čtvereční a který zaplatí občan, který si pořizuje bydlení.

Nově by obec mohla vybírat až tisíc korun za metr čtvereční podlahové plochy u dokončených staveb. U klasického rodinného domku s plochou kolem sta metrů čtverečních by tak stavebník teoreticky vydal až sto tisíc korun navíc. U bytu 60 m2 60 tisíc korun. Takhle si představují tyto strany podporu rodin s dětmi a podporu rodin, které si chtějí pořídit vlastní bydlení? Podporu rodin, které celý život budou muset splácet hypotéky? To je opravdu hnus!

Naše hnutí SPD je rádo, že se nám loni podařilo na náš návrh zrušit daň z nabytí nemovitosti, ale Piráti, ODS, STAN, TOP 09 a lidovci chtějí lidem fakticky zavést nové daně a brutálně zdražit bydlení! Hnutí SPD podporuje, aby si lidé mohli zajistit bydlení, a budeme jasně proti tomu!

Pozměňující návrh podali Martin Kupka z ODS, Ivan Bartoš od Pirátů, Marek Výborný z KDU-ČSL, Věra Kovářová ze STAN a Dominik Feri z TOP 09.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…