Okamura (SPD): Přístup k E.ON, RWE i ČEZu a dalším poskytovatelům energie, proběhne přes vaši banku

17.07.2019 21:01

Komentář na facebookovém profilu k digitalizaci

Okamura (SPD): Přístup k E.ON, RWE i ČEZu a dalším poskytovatelům energie, proběhne přes vaši banku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Usnadňujeme a zlevňujeme vám Vaše životy! SPD je spolupředkladatelem změny zákona o bankách, která umožní uživatelům elektronického bankovnictví využívat digitální služby státu. Pomocí internetového bankovnictví dalo přihlásit například i do služeb poskytovatelů energií bez nutnosti mít spoustu různých přihlašovacích hesel, tak jak je to nutné v současnosti. Přístup k E.ON, RWE i ČEZu a dalších poskytovatelů energie, proběhne přes vaši banku. Z digitálního bankovnictví bude možné vstoupit do agendy řidičů, do agendy elektronických receptů a dalších služeb, které bude stát postupně zavádět podle zákona o právu na digitální službu. V SPD má digitální agendu na starosti náš poslanec Ing. Pavel Jelínek, PhD., který je odborníkem v oboru IT technologií. SPD je moderním hnutím s moderními návrhy na zlepšení Vašich životů.

V současné době elektronické bankovnictví využívá přibližně 5 milionů občanů. To je oproti aktuálně jedinému šířeji využívanému státnímu prostředku pro elektronickou identifikaci – elektronickému občanskému průkazu, řádově mnohem více. Doba než se vymění všechny občanské průkazy, může to trvat i deset let. K používání elektronického občanského průkazu je také potřeba čtečka elektronických karet a tu je potřeba si pořídit. Tyto nedostatky systém identifikace přes internetové bankovnictví odstraňuje.

Na základě našeho návrhu umožní elektronická identifikace přes internetové bankovnictví fyzickým a právnickým osobám snadnější a komfortnější přístup ke službám veřejné správy a rovněž také k regulovaným službám soukromého sektoru.

Současné systémy pro přihlášení do internetového bankovnictví jsou široce dostupné, uživatelsky známé, užívané velkým množstvím občanů a vzhledem ke standardům v bankovnictví i dostatečně bezpečné pro využití k tomuto účelu, což přinese výhodu i lidem, kteří si již nechtějí pořizovat další techniku nebo hesla pro přístup ke službám jak veřejné správy, tak i komerčních služeb. Zákon umožní jak seniorům, tak i dalším občanům využívat výhody moderních digitálních technologií z pohodlí jejich domova od počítače, bez nutnosti cokoliv měnit nebo nově pořizovat.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.