Okamura (SPD): Výzva k ústavní stížnosti proti povinnému covid očkování

04.01.2022 21:41 | Ze sítí

Oznámení na facebookovém profilu o zveřejnění výzvy k ústavní stížnosti proti povinnému covid očkování a vzoru dopisu ombudsmanovi

Okamura (SPD): Výzva k ústavní stížnosti proti povinnému covid očkování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

SPD dnes zveřejnilo výzvu občanům k ústavní stížnosti proti povinnému covid očkování. Hnutí SPD dnes zveřejnilo vzor dopisu ombudsmanovi k podání ústavní stížnosti na zrušení vládní vyhlášky o zavedení povinného covid očkování, který si občané mohou zdarma stáhnout na našem webu.

Důvodem je, že jsem se včera telefonicky spojil s ombudsmanem Stanislavem Křečkem s dotazem, za jakých podmínek by Úřad ombudsmana mohl podat ústavní stížnosti proti vyhlášce proti povinnému covid očkování. Ombudsman mi sdělil, že v případě že by jeho Úřad dostal větší množství stížností od občanů v této věci, tak by podání stížnosti zvážil.

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje dobrovolnost očkování a nesouhlasíme s vládní vyhláškou o povinném covid očkování pro vybrané profesní skupiny a občany 60+. Již v prosinci podalo SPD podnět k ombudsmanovi s žádostí o podání ústavní stížnosti. Ústavní stížnost v této věci může podle zákona podat 25 poslanců nebo 10 senátorů nebo ombudsman nebo vláda. SPD vyzvalo poslance ostatních stran, zdali by nedodali chybějících 5 podpisů poslanců (jelikož SPD má pouze 20 poslanců), ale žádný jiný poslanecký klub se k výzvě nepřipojil. Proto se nyní obracíme s žádostí na ombudsmana.

Vzor dopisu najdete ZDE.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.