Paroubek: Kmotři se zlobí

28.01.2018 13:46

Jeden z mých přátel mě upozornil na Facebook Radka Pokorného, že prý tam o mně velmi ošklivě mluví. Je to jen dobře, že se potrefená husa ozvala. I když jeho Facebook navštěvují zřejmě často jen jiné potrefené husy.

Paroubek: Kmotři se zlobí
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

V posledních týdnech, když jsem se podrobně seznámil s vnitřní situací v ČSSD, hovořím o tom, že v této straně v posledních dvou letech byla závažná politická rozhodnutí dělána pod velkým vlivem lobbistů. V první řadě Radka Pokorného coby osobního přítele a hlavního rádce bývalého premiéra a předsedy ČSSD Sobotky.

Samozřejmě, že svou roli, byť podstatně méně agresivně, sehrávali také Bisoni, tedy přesněji špičky agentury Bison and Rose. A konečně nelze zapomenout ani na J. Tvrdíka, který dělá svou vlastní osobní politiku, která je cizí zájmům čínského investora, za kterého se ovšem schovává. Koneckonců nedávno médiím řekl, že on přece nemohl hlasovat jako člen ČSSD pro můj návrat do ČSSD, protože také mezi Spartou a Slavií se nepřestupuje. Ale Tvrdík členem žádné organizace, či stranického výboru. kde se o mém znovu přijetí hlasovalo, není. Musel tak svůj vliv vykonávat jaksi "neformálně"....

No, především, podle mých informací, které samozřejmě nemusí být zcela přesné, J. Tvrdík ovlivňuje funkcionáře sociální demokracie typu M. Pocheho, abych nebyl přijat zpět do ČSSD.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Možná, že teď už ale přijat budu, avšak samozřejmě nejdříve nejspíš až 19. února, tedy den po skončení sjezdu ČSSD, tak abych byl vyřazen z politické soutěže před sjezdem této strany. J. Tvrdík prostřednictvím lidí jako je M. Poche podporuje totiž J. Hamáčka. A J. Hamáček sní nejen o předsednickém křesle v ČSSD, ale také o ministerstvu zahraničních věcí. Tomu, kdo o věcech přemýšlí, je jasný Tvrdíkův záměr, k čemu to má sloužit zase jemu..

Obávám se jen, že kmotři, kteří nejen podle mě, ale také třeba podle po volbách zveřejněného „žebříčku“ nezávislého a uznávaného novináře Erika Besta, patří mezi deset těch lidí, kteří zavinili prohru ČSSD.

Všichni tři, o kterých se zmiňuji, jsou v tomto výběru E. Besta zastoupeni. S E. Bestem už jsem nemluvil několik let, ale logicky jsme došli k podobným závěrům. A dokud bude trvat závislost politiky ČSSD na kmotrech, bude to s touto stranou stále špatné. A obávám se, že mezi osobnostmi, které budou na sjezdu kandidovat do vedení ČSSD, není žádná tak silná osobnost, která by řádění kmotrů ve straně zarazila. Tedy alespoň tak, jak se to povedlo předsedovi ODS Fialovi v rámci jeho strany. Prostě očista ČSSD je nezbytná a kmotrům musí být vymezen prostor, do kterého patří: Chcete podporovat ČSSD? Dobře, podporujte, ale vliv na rozhodování vedení ČSSD mít prostě nebudete. A o to tu jde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…