Pekarová Adamová (TOP 09): Zápas o principy demokracie nezná hranic a dotýká se každého z nás

04.12.2023 7:17 | Tisková zpráva

Poslankyně a poslanci Parlamentu ČR se opět aktivně zapojili do Maratonu psaní dopisů. Ten každoročně pořádá lidskoprávní organizace Amnesty International. Cílem celosvětové kampaně je napsat miliony dopisů na podporu politickým vězňům a nespravedlivě pronásledovaným.

Pekarová Adamová (TOP 09): Zápas o principy demokracie nezná hranic a dotýká se každého z nás
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Poslankyně a poslanci napříč politickým spektrem se i v letošním roce aktivně zapojili do Maratonu psaní dopisů. Ten každoročně u příležitosti nadcházejícího Mezinárodního dne lidských práv pořádá česká pobočka významné lidskoprávní organizace Amnesty International.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10891 lidí

„S kolegyněmi a kolegy z našeho poslaneckého klubu jsme se i letos rozhodli tímto způsobem morálně podpořit vězně svědomí v zemích, kde jsou principy demokracie, svobody a právního státu systematicky pošlapávány a oni čelí velice brutálním represím. V poslední době jsme na mnoha místech světa svědky, že zápas za tyto principy nezná hranic a dotýká se každého z nás,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Cílem celosvětové kampaně, jejíž kořeny sahají až do roku 1961, je poslat miliony podpůrných dopisů politickým vězňům, nespravedlivě pronásledovaným či mučeným z nejrůznějších částí světa. Mezi nimi je např. rohingský mladík Maung Saweydollah, který žaluje společnost Meta za její podporu genocidy v Myanmaru, nebo Idris Arsamikov, který je v Čečensku vězněn a mučen kvůli své menšinové sexuální orientaci. Jednotlivé příběhy najdete podrobně popsané na stránkách Maratonu psaní dopisů.

„Já jsem svůj dopis tentokrát adresovala mimo jiné Justyně Wydrzyńské, která ve svém domovském Polsku vede dlouhodobou kampaň proti stigmatizaci potratů a nabízí poradenství v oblasti přístupu k bezpečné interrupci a která byla za své aktivity letos v?dubnu odsouzena k osmi měsícům veřejně prospěšných prací,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Prázdné fráze dámy, která ještě za svůj život nevytvořila žádnou hodnotu pro stát., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 04.12.2023 8:48:39
Pekarová Adamová (TOP 09): Zápas o principy demokracie nezná hranic a dotýká se každého z nás. Já fráze mphu vykládat já za nic osobně neodpovídám, ničím za své projevy neručím za svá rozhodnutí mi nikdo nic nevezme z majetku, Já jsem jáááááá

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…