Peštová (ANO): Kdo sáhne na cenu odpadů nebo na cenu vody, v příštím roce už si nevrzne

02.06.2023 19:02

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 2. června k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích.

Peštová (ANO): Kdo sáhne na cenu odpadů nebo na cenu vody, v příštím roce už si nevrzne
Foto: Repro Facebook
Popisek: Poslankyně Berenika Peštová (ANO)

Já bych chtěla zareagovat na svého předřečníka, drahého kolegu Adamce, prostřednictvím pana předsedajícího. Já neříkám, ať se to klidně zvedne, ale já chci vědět, na základě čeho, čeho jste došli k částce osmnáct set korun. Ukažte mi nějakou RIA, nějaké zpracování dopadů, prostě na základě čeho. Já vám říkám, že dneska ta částka dvanácti set není v jediné obci v České republice využívána. Není. Nikdo ji nevyužívá.

Podívejte se, kde se pohybují průměrně ceny, které platí naši občané. Je to šest set padesát až sedm set padesát korun - protože to je politikum. Řekněte si to otevřeně - je to politikum, protože kdo sáhne na cenu odpadů nebo na cenu vody, tak v příštím roce už si nevrzne. Tak to prostě je. Takže všechno je to dotované. Je to dotované normálně z rozpočtu měst! (Zvýšeným hlasem.) Tak to prostě je! A proč to chcete zvedat, když předem víte, že nikdo z vás těch dvanáct set korun prostě nedá - natož osmnáct set.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.