Premiér Fiala: Zbrojní firmy jsou naprosto zásadní pro Restart Česka

18.09.2023 16:03 | Tisková zpráva

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zbrojnímu průmyslu a restartu ČR.

Premiér Fiala: Zbrojní firmy jsou naprosto zásadní pro Restart Česka
Foto: Repro ČT
Popisek: Premiér Petr Fiala na konferenci Česko na křižovatce

Oceňuji, že řada zbrojních firem přichází s inovativními řešeními a technologiemi, investuje do výzkumu a vývoje a vyvíjí nové produkty.

To je klíčové pro udržení konkurenceschopnosti na mezinárodních trzích a také pro naše hospodářství. Přibývají nová pracovní místa, ale také příjmy do rozpočtu a investice. 12 největších českých zbrojních firem odvedlo loni na dani z příjmu o 232 % více než předchozí rok.

Naše zbrojní firmy vyrábějí produkty s vysokou přidanou hodnotou, propojují výsledky a vývoj s tradičním českým průmyslem. To je naprosto zásadní pro Restart Česka.

Usilujeme o to, aby maximum vojenského materiálu bylo pořizováno od domácích výrobců. V zahraničních akvizicích stojíme o to, aby v nich byl zapojen český obranný průmysl. U největších zakázek se snažíme o to, aby byl náš průmysl zapojen až ze 40 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

xxx, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin23 , 18.09.2023 16:20:49
Skoro se bojím zeptat, jak budete zbrojařský průmysl učit šetřit s energiemi a jak si představujete, že udržíte konkurence schopnost? Mimochodem není to tak dlouho, co stejně dutí politici ten zbrojní průmysl zničili, stejně jako armádu. Teď plánuje Černochová válku a jediné, co reálně uskuteční, je, že si předplatí zbytečná letadla, která dostaneme za 10 let. Přitom nejste schopni ani zabazpečit, aby tady bylo nějaké rozumné ukrytí obyvatelstva. I tu Civilní ochranu jste zničili a hodili na hasiče. Zoufalci fialoví.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…