„Proč to zveřejňujete?“ Černochová se rozplývala nad show. A přišla výtka

17.09.2023 18:41 | Monitoring

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) poděkovala partnerům z NATO za účast na akci v Mošnově. Ocenila příležitost, že si lidé mohli prohlédnout letouny F-35 v letové akci, když česká armáda uvažuje o jejich pořízení. Uvítala, že je Česko pevnou součástí nejsilnější koalice zemí na světě. A pustila se do diskuse s voličem...

„Proč to zveřejňujete?“ Černochová se rozplývala nad show. A přišla výtka
Foto: Archiv J. Černochové
Popisek: Jana Černochová

Program Dnů NATO v Ostravě se uzavřel v neděli po 17. hodině. Podle ČTK na akci dorazilo asi 185 tisíc návštěvníků. Ministryně obrany Jana Černochová si akci pochvalovala.

„Jsme součástí nejsilnější koalice zemí na světě a Dny NATO v Mošnově jsou jedinečnou příležitostí, která to dokládá a podtrhuje. Je to jedinečná show, na které lze vidět vojenskou techniku z 18 zemí,“ napsala Černochová s tím, že Armáda ČR na dnech NATO prezentovala mimo jiné i tanky Leopard 2A4. Leopardy získali do výzbroje i Ukrajinci a dnes s nimi čelí ruským agresorům.

„Letošní mošnovskou podívanou nepochybně korunuje přítomnost pěti nadzvukových letounů páté generace F-35 z výzbroje amerického a britského letectva. Jsem ráda, že má naše veřejnost příležitost tyto letouny vidět naživo a přesvědčit se, že jde o ty nejmodernější stroje, které dokážou zajistit naši obranu a bezpečnost i na bojišti budoucnosti,“ zdůraznila šéfka resortu obrany.

Přidala pár fotografií, kde stála po boku předsedy vlády a šéfa ODS Petra Fialy, ale také fotografii s velvyslanci USA a Velké Británie, kteří v Mošnově také nechyběli. Na další fotografii si ministryně prohlíží podvozek F-35.

Pod jejím příspěvkem se rozjela živá diskuse.

Jeden z diskutujících se ptal, proč byla zveřejněna fotografie s podvozkem stíhačky. A hned vysvětlil, proč se ptá.

Proč byla tato fotografie zveřejněna?“ Vzápětí přidal několik vykřičníků. „Paní ministryně ČR!!!“

Protože mohla být zveřejněna, odvětila členka vlády.

„Protože mohla být zveřejněná. Nikdo z nás nezveřejní nic, co se s provozovatelem letounu neodsouhlasí,“ zdůraznila.

Ale diskutéra to neuklidnilo. „Z podvěsu nové F-35 si Číňan/Rus umí udělat kopii a testovat na ní radar,“ jal se vysvětlovat diskutér.

Obratem se však dozvěděl, že kdyby si chtěli Rusové nebo Číňané podvozek stroje dobře prohlédnout, není nic snazšího, než aby si tam dojel někdo osobně a stroj si prohlédl.

Jana Černochová promlouvá

Jana Černochová promlouvá

Jana Černochová promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Podvozek a Černochová, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMilanduba , 17.09.2023 19:16:40
Tak to by me zajímalo co na tom podvozku z hlediska technického zrovna ona viděla a mohla posoudit. Ale zapomínáte že rozumí všemu

|  9 |  0

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…