Primátor Čeřovský: Za rok touto dobou bude ČSAD Slaný nasazovat autobusy na jablonecké linky

19.01.2022 16:47

Vedení Jablonce se setkalo s novým dopravcem

Primátor Čeřovský: Za rok touto dobou bude ČSAD Slaný nasazovat autobusy na jablonecké linky
Foto: ODS
Popisek: ODS

Jablonecký primátor Jiří Čeřovský přijal na radnici zástupce nového dopravce ČSAD Slaný, s.r.o. Schůzky se účastnili představitelé vedení města a ředitel Jablonecké dopravní, a.s. Předmětem schůzky bylo pracovní jednání ohledně budoucí spolupráce. 

Anketa

Podporujete plošné testování ve firmách?

13%
hlasovalo: 20677 lidí

Tento týden se sešlo vedení statutárního města Jablonec nad Nisou se zástupci nového dopravce - ČSAD Slaný, s.r.o., který bude provozovat městskou hromadnou dopravu ve městě a okolí od února roku 2023. „Jsem rád, že se podařilo dopravce vysoutěžit a že správnost výběru potvrdil loni v listopadu také ÚOHS. Prakticky za rok touto dobou bude ČSAD Slaný nasazovat autobusy na jablonecké linky,“ říká primátor Čeřovský.

Nový dopravce vyjede na linky 1. února příštího roku a nasadí na ně autobusy Mercedes – Benz Citaro Hybrid a Iveco First FCLLI Hybrid. „Oproti současným autobusům budou vozidla navíc vybavená i USB nabíječkami,“ doplňuje primátora ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar.

Zajistit provoz městské hromadné dopravy pro občany je povinností města, které vybírá dopravce formou veřejné zakázky. A toto prostředí je velmi složité. „Stává se, jako se to stalo i v našem případě, že neúspěšný dodavatel služby se pak snaží všemi možnými prostředky mařit a zpochybňovat výběr,“ připomíná jablonecký primátor Čeřovský s tím, že zrušení rozhodnutí o výběru dodavatele se domáhal neúspěšný účastník zadávacího řízení, spol. BusLine MHD Jablonecko, s.r.o., a to opakovaně. Loni v listopadu však Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) potvrdil v rozkladu své předchozí rozhodnutí a neshledal nezákonnost výběru dodavatele na veřejnou zakázku na zajištění dopravní obslužnosti pro roky 2023-2028. Výběr jabloneckého dopravce tak je platný a neměnný.

Zdeněk Kratochvíl, jednatel ČSAD Slaný, zdůraznil, že doprava je páteř ekonomiky. „Naše společnost vytváří takové podmínky, abychom zajistili dostatek řidičů, a to i zahraničních. Pokud to bude nutné, další možností, jak pokrýt dostatečný počet řidičů, je práce na zkrácený úvazek,“ dodává Kratochvíl. Spolu s ním se setkání na jablonecké radnici zúčastnila také jednatelka společnosti Kateřina Kratochvílová, poradce jednatelů Jan Varhaník, ředitel společnosti Václav Záveský a finanční ředitel Lukáš Loup. 

Veřejnou zakázku na dodavatele městské hromadné dopravy na pětileté období od 1. 2. 2023 do 31. 1. 2028 město vyhlásilo loni v červnu. Do zadávacího řízení se přihlásilo celkem šest dopravců. Výběrové řízení vyhrála společnost ČSAD Slaný, s.r.o., s cenou 54,97 Kč za kilometr. Současný dopravce, společnost Umbrella Coach & Buses, s.r.o., zabezpečuje dopravní obslužnost Jablonecka po dobu dvou let s celkovou cenou 60,56 Kč za kilometr.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.