Primátor Hrabálek: Hradec ocenil své sportovce, sportovcem roku se stal střelec Kostelecký

08.04.2022 9:15

Město Hradec Králové ocenilo během včerejšího slavnostního večera nejúspěšnější sportovce a sportovní kolektivy v kategoriích mládeže a dospělých za sportovní výsledky z let 2020 a 2021.

Primátor Hrabálek: Hradec ocenil své sportovce, sportovcem roku se stal střelec Kostelecký
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Patronkou letošního ročníku ankety byla olympijská vítězka v tenisové čtyřhře Kateřina Siniaková. Sportovcem roku se stal střelec David Kostelecký, ve sportovních kolektivech pak první místo obsadil hokejový A tým hradeckého Mountfieldu. Do síně slávy byla uvedena cvičitelka Hana Procházková. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

„Město Hradec Králové je jednoznačně sportovní město, nejen, že se snažíme rozvoj sportu podporovat různými dotacemi, ale zároveň investujeme do oprav a vybudování sportovního zázemí. A právě pak díky všem sportovcům, kteří podávají obdivuhodné výkony a mohou dělat naplno co je baví, nám všechno dává smysl. Všem oceněným sportovcům a jejich trenérům patří velký dík za vytváření příkladů pro ostatní a vzornou reprezentaci. Navíc, bez odpovídajícího rodinného zázemí by především naše sportovní naděje nemohly podávat tak skvělé výkony. Tedy obrovský dík patří i rodičům našich mladých sportovců. Nesmírně si také cením účasti Kateřiny Siniakové, která je tím nejlepším příkladem pro naše mladé sportovce. Díky ní vidí, že píle a osobní oběti nesou výsledky, které je mohou dostat třeba až do světové špičky v jejich sportovním odvětví,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Sportovcem roku v kategorii dospělých se stal střelec a olympijský medailista David Kostelecký, na druhém místě skončil atlet Michal Desenský a třetí místo obsadil cyklista Michael Kukrle. Vedle nich byli oceněni také fotbalista Pavel Dvořák, karatistka Anna Faltová nebo sportovní střelec, paralympionik Tomáš Pešek.

Na prvním místě v kategorii kolektivů se umístili hokejisté A-týmu Mountfield HK. Na dalších místech pak A tým mužů FC Hradec Králové a družstvo Elkov Kasper Cycling Teamu.

Do síně slávy byla uvedena propagátorka cvičení rodičů a dětí a zakladatelka MŠ Pohádka paní Hana Procházková.

V kategorii jednotlivců mládeže Naděje královéhradeckého sportu získali ocenění za sportovní výkony v letech 2020 a 2021 golfista Filip Červinka, plavkyně Kateřina Zimová, běžkyně Michaela Metelková, atlet David Jarolímek, karatista Denis Hanzlík, vodní slalomář Tomáš Indruch, judistka Luisa Pokorná,  fotbalista Daniel Kutík, gymnastka Nathali Tučková a běžec Jakub Chaloupský.

Mezi kolektivy Nadějí královéhradeckého sportu byli oceněni starší žáci FC Hradec Králové, mladší žákyně pozemního hokeje Hockey Club Slavia HK a mažoretky CHEEKY CHEERKY – junior.

Cvičitelka a náčelnice sokolské Župy Orlické HK Vlasta Kaplanová, trenérka ženského fotbalu Radka Kozlovská a cvičitelka Eva Vlčková byly vyhlášeny v kategorii trenér/ka a cvičitel/ka.

Pro slavnostní večer, který se odehrál ve Filharmonii Hradec Králové, byl připraven bohatý doprovodný program. V jeho průběhu se představily královéhradecké sportovní a kulturní organizace: A-TEAM Hradec Králové, Dance Team Hradec Králové, Vem Camará Capoeira, oddíl moderní gymnastiky TJ Slavia Hradec Králové a taneční skupina Sahar. Celým večerem zněl hudební doprovod klarinetovo-saxofonového souboru Clarinet People ze Základní umělecké školy Střezina.

Kompletní výsledky spolu s dalšími informacemi o oceněných sportovcích a trenérech budou v tomto týdnu zveřejněny na webových stránkách města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.