Primátor Hrabálek: Hradec ocenil své sportovce, sportovcem roku se stal střelec Kostelecký

08.04.2022 9:15

Město Hradec Králové ocenilo během včerejšího slavnostního večera nejúspěšnější sportovce a sportovní kolektivy v kategoriích mládeže a dospělých za sportovní výsledky z let 2020 a 2021.

Primátor Hrabálek: Hradec ocenil své sportovce, sportovcem roku se stal střelec Kostelecký
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Patronkou letošního ročníku ankety byla olympijská vítězka v tenisové čtyřhře Kateřina Siniaková. Sportovcem roku se stal střelec David Kostelecký, ve sportovních kolektivech pak první místo obsadil hokejový A tým hradeckého Mountfieldu. Do síně slávy byla uvedena cvičitelka Hana Procházková. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

„Město Hradec Králové je jednoznačně sportovní město, nejen, že se snažíme rozvoj sportu podporovat různými dotacemi, ale zároveň investujeme do oprav a vybudování sportovního zázemí. A právě pak díky všem sportovcům, kteří podávají obdivuhodné výkony a mohou dělat naplno co je baví, nám všechno dává smysl. Všem oceněným sportovcům a jejich trenérům patří velký dík za vytváření příkladů pro ostatní a vzornou reprezentaci. Navíc, bez odpovídajícího rodinného zázemí by především naše sportovní naděje nemohly podávat tak skvělé výkony. Tedy obrovský dík patří i rodičům našich mladých sportovců. Nesmírně si také cením účasti Kateřiny Siniakové, která je tím nejlepším příkladem pro naše mladé sportovce. Díky ní vidí, že píle a osobní oběti nesou výsledky, které je mohou dostat třeba až do světové špičky v jejich sportovním odvětví,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Sportovcem roku v kategorii dospělých se stal střelec a olympijský medailista David Kostelecký, na druhém místě skončil atlet Michal Desenský a třetí místo obsadil cyklista Michael Kukrle. Vedle nich byli oceněni také fotbalista Pavel Dvořák, karatistka Anna Faltová nebo sportovní střelec, paralympionik Tomáš Pešek.

Na prvním místě v kategorii kolektivů se umístili hokejisté A-týmu Mountfield HK. Na dalších místech pak A tým mužů FC Hradec Králové a družstvo Elkov Kasper Cycling Teamu.

Do síně slávy byla uvedena propagátorka cvičení rodičů a dětí a zakladatelka MŠ Pohádka paní Hana Procházková.

V kategorii jednotlivců mládeže Naděje královéhradeckého sportu získali ocenění za sportovní výkony v letech 2020 a 2021 golfista Filip Červinka, plavkyně Kateřina Zimová, běžkyně Michaela Metelková, atlet David Jarolímek, karatista Denis Hanzlík, vodní slalomář Tomáš Indruch, judistka Luisa Pokorná,  fotbalista Daniel Kutík, gymnastka Nathali Tučková a běžec Jakub Chaloupský.

Mezi kolektivy Nadějí královéhradeckého sportu byli oceněni starší žáci FC Hradec Králové, mladší žákyně pozemního hokeje Hockey Club Slavia HK a mažoretky CHEEKY CHEERKY – junior.

Cvičitelka a náčelnice sokolské Župy Orlické HK Vlasta Kaplanová, trenérka ženského fotbalu Radka Kozlovská a cvičitelka Eva Vlčková byly vyhlášeny v kategorii trenér/ka a cvičitel/ka.

Pro slavnostní večer, který se odehrál ve Filharmonii Hradec Králové, byl připraven bohatý doprovodný program. V jeho průběhu se představily královéhradecké sportovní a kulturní organizace: A-TEAM Hradec Králové, Dance Team Hradec Králové, Vem Camará Capoeira, oddíl moderní gymnastiky TJ Slavia Hradec Králové a taneční skupina Sahar. Celým večerem zněl hudební doprovod klarinetovo-saxofonového souboru Clarinet People ze Základní umělecké školy Střezina.

Kompletní výsledky spolu s dalšími informacemi o oceněných sportovcích a trenérech budou v tomto týdnu zveřejněny na webových stránkách města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…