Primátor Volf: Veřejná prostranství v Rozdělově a Kročehlavech procházejí revitalizací

29.06.2022 5:35

Město Kladno zahájilo dvě revitalizace veřejných prostranství. První úprava se dotkne stávajícího vnitrobloku mezi ulicemi Moskevská x Petrohradská x Helsinská a druhá stávající dlážděné plochy v ulici Generála Píky.

Primátor Volf: Veřejná prostranství v Rozdělově a Kročehlavech procházejí revitalizací
Foto: Archiv Milana Volfa
Popisek: Milan Volf

„V Rozdělově vznikne namísto velké dlážděné plochy příjemný prostor v parkové úpravě, doplněný novými stromy a zelení. Zachováme stávající parkování v ulici Helsinská a možnost příjezdu dopravní obsluhy ke stávajícím vchodům obytného bloku," uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). Zároveň zde město doplní chodník ve nezpevněné trase a parkování oddělí od vnitrobloku zeleným pásem s dalšími stromy. Park tak bude volně navazovat na úpravy náměstí Jana Masaryka.

Práce započaly i v kročehlavské ulici Generála Píky v blízkosti objektu tržnice. Projekt zahrnuje odstranění stávajícího stánku a vytvoření plochy pro parkování 20 osobních automobilů. Prostor město vymezí štěrkovým záhonem do obrubníků, parkování vozidel je řešeno zatravňovací dlažbou. „S ohledem na stávající podzemní sítě technické infrastruktury doplníme záhon květníky s keřovou výsadbou a zjednodušíme tím i parkování. V prostoru stávajícího stromu vytvoříme větší zelenou plochu a chybět nebudou ani stojany na kola. Zkultivujeme tak celý prostor," vysvětlil Milan Volf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…