Region zahraničí nominuje na předsedu ČSSD Jana Hamáčka

14.02.2018 22:09

ČSSD, regionální organizace region zahraničí/exil, nominuje na funkci předsedy České strany sociálně demokratické dosavadního místopředsedu ČSSD a místopředsedu Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka.

Region zahraničí nominuje na předsedu ČSSD Jana Hamáčka
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

U přítele Jana Hamáčka předpokládáme vynikající schopnosti tolerovat, integrovat a spojovat různé myšlenkové proudy v sociální demokracii. Rovněž oceňujeme jeho dobré vyjednávací schopnosti. To jsou vlastnosti, které jsou pro nastávající těžké období v sociální demokracii hodně důležité.

Co se týče aktuálních názorů a postojů v esenciálně důležité otázce, zda máme v současné mimořádně těžké situaci vstoupit do koalice s hnutím ANO, či zda máme zůstat v opozici, ztotožňujeme se s názory přítele Jana Hamáčka.

Největším nebezpečím pro Českou demokracii by bylo, kdyby hnutí ANO bylo vtlačeno do úzké spolupráce s extremistickými stranami SPD a KSČM, které by si vynucovaly antidemokratické postupy. Z tohoto hlediska je v současné době extrémně důležité, udělat vše pro záchranu demokracie, i když to bude spojeno s mnohými nelibými ústupky. Na čem ovšem musíme v případné koalici s ANO tvrdě trvat, je bezpodmínečné zachování elementárních demokratických principů, přísné respektování ústavního pořádku a pevné zakotvení České republiky ve vysoce demokratických a hospodářsky úspěšných strukturách Evropské unie a obranného společenství NATO.

Karel Hrubý, dlouholetý bojovník za svobodu a demokracii, pronásledovaný komunisty, a poslední předseda exilové ČSSD, nabádá: „Bijte se tak, aby demokracie neprohrála".

Dr. Karel Vodička, mluvčí regionu zahraničí/exil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.