Rozvoral (SPD): Naše vlast, naše rodiny, náš bezpečný domov

24.08.2021 13:52

Rozhodně doporučuji občanům přečíst si program hnutí SPD pro sněmovní volby 2021.

Rozvoral (SPD): Naše vlast, naše rodiny, náš bezpečný domov
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Předsednictvo hnutí SPD, jeho poslanci a celá řada odborníků z praxe se s velkou intenzitou a úsilím podíleli na tvorbě programu pro volby do Poslanecké sněmovny, které se uskuteční ve dnech 8. a 9. října tohoto roku. Už z úvodního motta programu: „Naše vlast, naše rodiny, náš bezpečný domov“, je zcela zřejmé, na koho tento program cílí a pro koho je určen. Doporučuji proto všem slušným lidem, aby si našli čas a program si podrobně prostudovali, neboť autoři při jeho zpracování mysleli právě na ně. Dovolím si Vám některé z programových priorit představit.

V hnutí SPD jsme si vědomi, že většina našich občanů žije v těžkých materiálních podmínkách, které se dále prohloubily v souvislosti s nemocí covid-19. Současná vláda navíc prosadila astronomický vládní deficit státního rozpočtu, a proto bude jednou z našich priorit v následujících letech konsolidace veřejných financí a sociální i ekonomická stabilita České republiky. Ekonomickou stabilitu budeme chtít zajistit cílenou podporou českých firem, investicemi do projektů, které státu přinesou další přímé zdroje mimo daňový systém (např. do energetiky a zemědělství) a také se zaměříme na ochranu ekonomických zájmů země, včetně zajištění energetické a potravinové bezpečnosti.     

Česká republika musí být bezpečným domovem pro své občany. Svoboda musí být nástrojem prosazování spravedlnosti pro každého občana a nesmí být zneužívána k rozkrádání země a jejímu ničení. Koronavirová krize ukázala na rozklad správy státu, na pokračující korupci a rozkrádání naší země. K zabránění výše uvedeného má hnutí SPD jasný protikorupční program, jehož základem je zavedení povinnosti prokázat původ majetku od hranice 20 milionů korun, a to zpětně. Zásadně odmítáme další zvyšovaní daňového zatížení našich občanů, a naopak podporujeme snižování byrokracie a zbytných výdajů státu. Ochrana zdraví občanů nesmí být záminkou pro likvidaci svobody, porušování ústavy a zavádění pandemické tyranie.

Hnutí SPD by rádo priority uvedené ve svém volebním programu dotáhlo do zdárného konce, ale k tomu musí být splněna zásadní podmínka, kterou je to, že naše hnutí bude součástí příští vlády. Proto apeluji na občany – voliče, aby si prostudovali náš volební program a pokud s ním souhlasí, ať podpoří svými hlasy hnutí SPD v podzimních volbách.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Relokační kvóty v současném migračním paktu nejsou

13:19 Ministr Rakušan: Relokační kvóty v současném migračním paktu nejsou

Odpověď Víta Rakušana na otevřený dopis Jany Mračkové Vildumetzové