Scheinherr (Praha sobě): Nebuďte jako Boko Haram, nechte se očkovat

28.12.2021 16:33 | Ze sítí

Výzva na facebookovém profilu k třetí dávce očkování proti covidu.

Scheinherr (Praha sobě): Nebuďte jako Boko Haram, nechte se očkovat
Foto: Hana Brožková
Popisek: Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy

Bylo zahájeno očkování 3. dávkou vakcíny pro starší 30 let.

Už jen při čtení knih, či dívání na filmy z minulosti, si člověk uvědomí, proti kolika nemocem byla jen malá naděje na vyléčení. Díky vývoji vakcín v posledním staletí jsme v tomto udělali obrovský kus vpřed a neuvědomujeme si ani, jaké nemoci by tu byly, kdybychom v dětství neprošli povinným očkováním. Na vlastní oči jsem to zažil před několika lety, když jsem pracoval v Nigérii. Zde teroristé ze skupiny Boko Haram dlouhodobě brání očkování proti dětské obrně a některé lékaře dokonce v této souvislosti zabili. V roce 2012 se zde vyskytovala polovina všech celosvětových případů obrny. Když jsem tam projížděl vesnice zejména na severu země, naprosto běžně jsem potkával oběti se syndromy, které nemohly vstát a samy si vyráběly různá vozítka, aby se vůbec mohly pohybovat.... I nyní jsem v mém nejbližším okolí měl několik blízkých, kteří zemřeli při těžkém průběhu nemoci covid. Proto jsem dnes rád využil první možnosti na posilující dávku a vystál si frontu mezi neregistrovanými.

Beru to nejen jako zodpovědnost vůči mému zdraví, ale taktéž společnosti. Očkování pomáhá snižovat šíření nemoci a snižuje riziko vzniku mutací. Vzorem v proočkovanosti nám pak mohou být řidiči Dopravní podnik hlavního města Prahy, kterých je očkováno přes 83 %, což je vysoko nad celorepublikovým průměrem a patří jim za to díky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

4:32 Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře paliativní péče.