Schillerová (ANO): Pokus o velkou loupež

27.02.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o snížení valorizace důchodů

Schillerová (ANO): Pokus o velkou loupež
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalá ministryně financí Alena Schillerová

Přímo před objektivy kamer v úterý 28. 2. se pětikoalice pokusí ukrást každému z našich 2,7 milionu důchodců průměrně 7000 korun jen pro tento rok. Teď si asi říkáte: „Schillerová se ohání velkými slovy. Proč loupež?“ No, protože je to NEZÁKONNÉ. Protože je to PROTIPRÁVNÍ. Podle zákona už totiž našim seniorům právo na vyšší důchody kvůli vysoké inflaci vzniklo, takže jim ty peníze vláda prostě musí poslat. Místo toho se ale v úterý bude snažit zákon zpětně změnit.

Každý prvák na studiu práv by jim řekl, že tohle je největší popření právního řádu. Představte si fotbalistu, který uprostřed zápasu začne s balónem driblovat místo kopání a trvá na tom, aby se pravidlo na místě změnilo. Nebo boxera, který dál rozdává rány po gongu, protože se rozhodl, že kolo netrvá tři minuty, ale pět. Takhle drzá pětikoalice je.

Osahávali si už nějaký čas, co všechno si můžou dovolit. Když zjistili, jak jsou média shovívavá k jejich překrucování práva a řádu, a taky poté, co skončily poslední volby, které pro ně byly důležité, rozhodli se do toho jít naplno.

Ano, loupež je velké slovo. Ale je na místě. Hned mě napadá další velké slovo. Demokracie. Zástupci pětikoalice se s ním ohnali už tolikrát, až začínám mít vážné pochyby, jestli vůbec chápou, co znamená. Třeba Markéta Pekarová Adamová: „Demokracie pro mne není jen prázdné slovo,“ když tehdy v opozici bojovala proti vyhlášení stavu legislativní nouze, abychom mohli účinně bojovat proti covidu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.