Schillerová (ANO): Vláda prostě nechce o efektivní pomoci lidem ani slyšet

20.02.2022 10:07 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zamítnutí mimořádné schůze aněmovny k řešení růstu cen energií a kompenzací pro podnikatele

Schillerová (ANO): Vláda prostě nechce o efektivní pomoci lidem ani slyšet
Foto: Ministerstvo financí ČR
Popisek: Alena Schillerová

To byl týden. Skoro non-stop v Poslanecké sněmovně, a bilance? Máme schválený nepotřebný a zpackaný pandemický zákon. Státní rozpočet, plný asociálních a hloupých škrtů, prošel prvním čtením… tak snad už v dohledné době aspoň skončí rozpočtové provizorium.

Ale co je nejhorší, vládní koalice zamítla mimořádnou schůzi, kterou svolalo hnutí ANO ve věci řešení růstu cen energií a kompenzací pro podnikatele. Situace je vážná a vláda prostě nechce o efektivní pomoci lidem ani slyšet. Přitom odpuštění nebo snížení DPH na energie by zbrzdilo i tu rekordní inflaci!

Zatímco většina okolních států to pochopila, naše vláda si postavila hlavu a hájí příspěvky na bydlení, o které požádal jen zlomek postižených domácností. Komu by se taky chtělo se štosem formulářů žebrat na úřadu práce o almužnu?

Ale my to nevzdáme. Podáme příští týden návrh na snížení DPH z energií na nulu a k tomu na příspěvek pro každou domácnost na obnovitelné zdroje ve výši až 1500 korun. Tak držte palce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…