Senátor Valenta: Kde skončí 8,3 miliardy na ekologii?

01.01.2018 8:36

Komentář slováckého senátora Ivo Valenty na facebookovém profilu k dotacím na ekologii

Senátor Valenta: Kde skončí 8,3 miliardy na ekologii?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Občas se mne ptáte, co mám proti ochraně životního prostředí, když tak často kritizuji ekologické aktivisty. No odpověď je zcela jednoduchá. Určitě nepatřím k těm, kterým je životní prostředí ukradené. Ba naopak např. při našich investicích v oblasti cestovního ruchu vždy velmi dbáme na to, aby naše investice souzněly s místní krajinou.

To, co mi vadí, je fenomén ekoterorismu. Tedy to, že se pod pláštěm ochrany životního prostředí ukrývají aktivisté, kteří nedělají nic jiného, než že tunelují veřejné rozpočty. Vytváří nebo minimálně zveličují problémy, aby vytvořili politický tlak na financování aktivit, které mají tyto problémy zkoumat nebo eliminovat.

Dělají to však čistě sami pro sebe, aby tak vytvořili kšefty svým organizacím, rodinným příslušníkům nebo kamarádům. Je to prapodivný byznys, ve kterém si jeho protagonisté hrají na nedotknutelné svatoušky. A právě takovým praktikám chci udělat přítrž. Možná pak alespoň zbude více peněz na řešení skutečných ekologických problémů.

Když vidím, že v příštím roce se má z dotačního operačního programu životní prostředí rozdat 8,3 miliardy korun, tak si určitě budu chtít posvítit na to, co z těchto peněz skončí v kapsách „ekologických teroristů“ a co skutečně pomůže například zlepšit životní prostředí u nás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

17:17 Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě