Senátor Valenta: Stop nesmyslným pokutám

12.10.2018 10:23

Komentář na facebookovém profilu k návrhu novely zákona, povolující toleranci alkoholu 0,5 promile na cyklostezkách, vinných stezkách a silnicích III. tříd

Senátor Valenta: Stop nesmyslným pokutám
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Dlouhodobě s kolegy senátory usiluji o to, aby si cyklisté mohli dát na cyklotrasách a vinných stezkách sklenku piva nebo pohárek vína. Nyní výbor pro zdravotnictví a sociální politiku doporučil horní komoře parlamentu přijetí naší novely, která by povolila toleranci alkoholu 0,5 promile, přičemž by se tato změna týkala jen cyklostezek, vinných stezek a silnic III. tříd.

Doufám, že poslanci tentokrát otevřou oči a novelu nepohřbí stejně, jako to udělali minule. Je na čase, aby byla nehorázným pokutám pro cyklisty za sklenku piva nebo pohárek vína, které se mohou vyšplhat až do výše 20 tisíc korun, vystavena stopka.

Naopak bychom měli podporovat vinaře a živnostníky, jejichž sklípky či provozovny s občerstvením lemují tyto trasy. Náš region je doslova protkán podobnými stezkami. A je opravdu hloupé pokutovat cyklisty za to, že ochutnají víno v místních vinných sklepích, případně že budou chtít uhasit žízeň pivem po jídle v příjemné hospůdce u cyklostezky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…