Senátor Valenta: Studijní fond opět štědře naděloval

08.07.2019 16:19

Jedinečnou možnost získání velmi cenných zkušeností již čtyři roky nabízí Studijní fond senátora Ivo Valenty, který je určen studentům středních a vysokých škol. Díky němu se mohou nadaní, mladí lidé ze Zlínského kraje, účastnit zahraničních stáží a studijních pobytů.

Senátor Valenta: Studijní fond opět štědře naděloval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

„V uplynulých dnech proběhlo další kolo fondu, v jehož rámci bylo podpořeno 25 studentů. Mezi ně byl tentokrát rozdělen více než jeden milion korun. Upřímně mne těší, že fond skutečně pomáhá. Vždyť od doby svého založení podpořil již 117 žádostí a rozdělil více než 6 milionů korun. Navíc od studentů získávám také zpětné vazby, takže vím, že tyto prostředky skutečně slouží dobré věci,“ uvedl senátor a zakladatel fondu, Ivo Valenta s tím, že by byl velmi rád, kdyby následně studenti nabyté znalosti a vědomosti zužitkovali právě v domovském regionu.

Aktuálně podpoření studenti získají znalosti například na univerzitách v Estonsku, USA, Německu, Makedonii, Irsku, Švédsku, Finsku, Španělsku, Portugalsku a v neposlední řadě v Indonésii. Již v minulosti se někteří ze studentů díky fondu mohli zúčastnit stáží na tak prestižních univerzitách, jakými jsou například známý americký Harvard, University of Warwick v Anglii, špičková francouzská univerzita na politické vědy Institut d'etudes politiques de Paris, University of Calgary v Kanadě, School of Visual Arts v New Yorku a mnoho dalších.

“Momentálně studuji bakalářský program na Delft University of Technology v Nizozemí. Konkrétně jde o letecké a vesmírné inženýrství. Studijní fond mi umožnil se ve druhém roce mého studia naplno věnovat rozvoji akademické kariéry. Nemusel jsem již pracovat v rozvozu pizzy a věnoval jsem se namísto toho takzvanému Bachelor Honours Programme pro nejlepší studenty z mé fakulty. Díky studijnímu fondu mohu navíc příští rok absolvovat výměnný pobyt na Nanyang Technological University v Singapuru, kde budu studovat umělou inteligenci a robotiku,“ uvedl jeden z podpořených studentů, Marek Trávník.

Další z podpořených studentek je například Barbora Čudová, která se rozhodla studovat molekulární biologii na University of Denver v USA: „Studovat molekulární biologii na zahraniční univerzitě a podílet se jako student na výzkumu v oblasti medicíny bylo vždy mým snem. Zahraniční studium je však velmi nákladné. Štědrý příspěvek pana senátora Valenty mi pomohl tento můj sen splnit.“

Senátor Ivo Valenta se rozhodl zřídit speciální Studijní fond krátce po svém zvolení na pozici senátora České republiky. Shromažďují se v něm veškeré příjmy, plynoucí z výkonu jeho politických funkcí. K senátorskému platu tak postupně přibyly také prostředky, získané v rámci jeho pozice krajského zastupitele a zastupitele města Zlína.

Cílem Studijního fondu je umožnit studentům získat zahraniční zkušenosti, ale také jazykové znalosti a především odbornost, kterou by následně mohli zúročit ve Zlínském kraji. O úspěšných žadatelích vždy rozhoduje speciální komise, v níž zasedají sami studenti a učitelé z regionálních škol, kteří vyhodnocují jednotlivé žádosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce