Senátorka Seitlová: Zaplaťte si dálniční známku, ale kdo ujede, platit nemusí?

14.08.2019 17:48

Projev na 11. schůzi Senátu dne 14. 8. 2019 k návrhu zákona, kterým se mění zákon o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

Senátorka Seitlová: Zaplaťte si dálniční známku, ale kdo ujede, platit nemusí?
Foto: zeleni.cz
Popisek: Senátorka Jitka Seitlová (KDU-ČSL)

Pane předsedající, pane ministře, těšila jsem se, že konečně budeme mít tu elektronickou dálniční známku, říkala jsem si, to je skvělé, že je předložen tento návrh zákona. Ale potom, co jsem se obeznámila s obsahem, který přišel z Poslanecké sněmovny, tak s tím mám opravdu velký problém a musím vystoupit.

Zákon říká, zaplaťte si dálniční známku, ale kdo ujede, platit nemusí. To je přece strašné! To je pravidlo, kterým říkáme, přímo zákonem, tak dobrá, jestliže se ti podaří ujet, tak platit nemusíš. Stalo se to tím, že nedošlo k dořešení problematiky zdravotně postižených, sněmovna přijala pozměňovací návrhy, a protože tuto věc neuměla řešit, tak jsme se dostali do této situace. Myslím si, že je to zákon nebo princip, který je naprosto špatný. Je dokonce návodný k tomu, aby, teď mě napadají mladí lidé, pánové, platíme, neplatíme, jedeme... To je obrovské riziko! Protože zrovna tihle určitě 400 korun nebo 600 korun, pokud to zůstane, tak jak to teď je, bude ta nejvyšší sazba, platit nebudou chtít, právě pro ně to bude ta cesta, tak ujedu a neplatím. Toto říká zákon, resp. návrh zákona.

Jestliže budu na dálnici, zjistí mě ten, kdo mě hlídá, kamery, že nemám dálniční známku, a podaří se mi ujet, tak nemusím nic platit a nikdo už to neřeší. To je tedy docela strašné. Nezlobte se na mě, ale z tohoto důvodu já ten návrh nemohu podpořit. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…