Senátorka Zwyrtek Hamplová: Zbídačování naší země může mít jen dva důvody

22.01.2024 7:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důvodům ničení české ekonomiky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Zbídačování naší země může mít jen dva důvody
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Zbídačování naší země může mít jen dva důvody, skutečně absolutní neschopnost, nebo úmysl. Co k tomu říct. Začalo to naší šílenou a absurdní cenou elektřiny, na to navázalo zvyšování nákladů života nás všech, odchod provozů řady firem jinam, krachující živnosti, bezohlednost k českému zemědělství, těžký život rodin s dětmi, odepsání seniorů (například rušením pokladen v místních bankách a velkých technických průkazů…), sobecké přehlížení venkova, což je přes pět tisíc obcí a měst, bagatelizace oborů zdravotnictví, školství, farmacie atd., zrušení mnoha pošt, v této situaci navíc zvyšování daní, a dokonce budování atmosféry ve společnosti, v níž je větším nebezpečím slovo než znásilnění (když to první je živené státní reklamou), a tak dále a tak dále… A konče to až tragikomicky a symbolicky cenou českého piva, které jako levnější v Německu to celé uzavírá.

Je třeba začít se konečně opravdu hodně hlasitě ptát, zda to systematické zbídačování naší země a jejích občanů je skutečně dopad “jen” naprosté neschopnosti (pak musí vláda pryč), nebo si to někdo zvenčí cíleně přeje, a naše vláda jen plní poslušně zadání (pak musí vláda pryč). Nenapadá mne jediný důvod, proč by měla zůstat, a to ji mám v přímém přenosu.

Dnes už je totiž skutečně možné představit si obojí, neschopnost i záměr, protože jen tak nahodile se to všechno zkrátka nemůže dít. A dopad? My všichni, všechny generace, to neskutečně odnášíme… Každý jinak, ale opravdu všichni.

A do toho posloucháme, jak je to vlastně všechno v pohodě, nebo, což je staronová metoda, si někdo chce zajet do terénu nechat nasypat popel na hlavu, aby po dvou letech “prozřel”, a po sebekritice (nejlépe před nejbližšími volbami) a odpisu parťáků se hlavně udržel u vesla, tak to ostatně kdysi dělali už soudruzi. Pojem sebekritika není nový. Zkrátka opravdu jedno lepší než druhé.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26576 lidí

Míříme zkrátka střemhlav k evropskému dnu. O světovém nemluvě. A pokud nám to nedojde včas, koupí si tady u nás za chvíli kdokoli cokoli. Protože budeme levné zboží, a “sami na sebe” mít nebudeme. Vláda tahá peníze z firem, z lidí, je tu nejméně výhodné podnikat a nejvíce nákladný život široko daleko. O to víc ministři rozhazují na všechny strany. Od nákladných amorálních večírků po obrovské sumy na východ.

U nás za chvíli lidi neutáhnou své domy ani provozy, i pozemky budou na prodej. Češi budou většinově v pozici “zaměstnanci” a dovozci, protože když neměli na provoz, na nájem už nebudou mít teprve. A odnesou to všechna povoláni a profese. A opět se bude oprašovat pojem “melouch”.

Opravdu se už bojím. Čeho? Že nás tato vláda doslova obětuje pro uspokojení svého vládnoucího ega. Jak jinak si vysvětlit, že v době, kdy se jí země hroutí pod rukama a lidé a firmy melou z posledního, se stará o nový, momentálně protiústavní volební systém, který nahrává jí. Tedy stará se výhradně o sebe. Nás hodila definitivně přes palubu.

Měli bychom to už konečně pochopit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.