Šimůnek (ODS): Chci obec stmelovat, nikoliv rozdělovat

15.01.2019 20:47

Patrik Šimůnek (ODS) je ve funkci starosty malé obce teprve měsíc a už jsou za ním vidět změny. Nebojí se jít si tvrdě za svým a lidé to oceňují.

Šimůnek (ODS): Chci obec stmelovat, nikoliv rozdělovat
Foto: ODS
Popisek: ODS

Po komunálních volbách, které proběhli v první polovině října, byl Patrik Šimůnek za ODS zvolen předsedou Osadního výboru v obci Holé Vrchy, která se nachází ve Středočeském kraji, nedaleko Mladé Boleslavi. Zastupitelstvo jej zvolilo 10. prosince 2018 a už po měsíci od zvolení je vidět mnoho změn."Předchozí starosta obec spíše rozděloval, než stmeloval" říká Šimůnek a dodává: "Já chci opak." Ještě před svým zvolením vyhlásil veřejnou brigádu, které se zúčastnilo mnoho občanů a tím dali najevo, že si přejí změnu.

První kroky, od svého zvolení, vedli k přání do nového roku. Také proměnil místnost pro veřejný rozhlas na "úřadovnu", kde bude zázemí pro zastupitele i pro samotného starostu. Pochvaluje si i práci nových zastupitelů obce, kteří na svém prvním zasedání schválili na 13 změn, mezi kterými bylo i schválení měřiče rychlosti do obce nebo boj s ubytovnami, které jsou v obci.

V nadcházejícím období čekají obec oslavy 420 let od založení. Patrik Šimůnek chce: "aby oslavy proběhly důstojně a aby si každý vybral to, co má rád." Proto obec připravila plejádu akcí, z kterých si opravdu vybere každý. Oslavy začnou 12. ledna Mistrovstvím České republiky v cyklokrosu a potrvají až do prosince tohoto roku. Nebudou chybět akce pro děti, odhalení místní zvoničky ani tradiční pouť.

Teprve osmadvacetiletý starosta se pustil do práce tak, jak nikdo jiný.Podle jeho slov chce dohnat to, co obec za minulé období promeškala. V tomto roce se také chystá zahájení vybudování splaškové kanalizace a mnoho dalších investičních akcí. V závěru rozhovoru se nechal slyšet, že si přeje, aby za 4 roky, aby obec nebyla k poznání.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…