Šlachta (Přísaha): Případ Nerudová

30.08.2023 15:14 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odborné způsobilosti Danuše Nerudové pro funkci europoslankyně

Šlachta (Přísaha): Případ Nerudová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Vím, že mnoho z vás možná paní profesorku Neurdovou zvažovalo nebo volilo v prezidentské volbě. Postupem času se ale ukazuje, že na takovou funkci nebyla vůbec připravená. A co víc, nejasné jsou i její zájmy v oblasti ekonomické kompetence.

Teď se navíc ukázalo, že si jí stát platí jako externí poradkyni za 500 korun za hodinu, aniž by o tom sama něco věděla. Když se jí na to novináři zeptali, nejdřív se divila, a pak řekla, že je 500 korun na hodinu stejně málo. Asi tak málo, že si toho vůbec nevšimla. Do toho se rozhodla kandidovat za STAN do Evropského parlamentu, kde ale moc být nechce, protože pak hned chce odejít a být eurokomisařkou.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

A co by tam dělala? Hájila české zájmy a českou ekonomiku? Tak se podívejme, co si o nich myslí.

Před časem mluvila o tom, že prý stát nemůže bojovat proti ohýbání, rozuměj oj**ávání, daňových pravidel nadnárodními korporacemi. Ty vyvádějí peníze přes takzvané transferové ceny, tedy způsobem, že mateřská firma v zahraničí vyúčtuje předražené služby své dceřinné společnosti, aby zní vytáhla nezdaněné peníze. Ta si to dá do nákladů, a stát tak přijde o miliardy. Výsledkem je, že peníze nejsou v Česku, ale v zahraničí.

Tam mizí ročně 300 až 500 miliard! Každý rok! Když to porovnáte s tím vládním „konsolidačním balíčkem“, který má z kapes lidí vytáhnout možná 90 miliard, možná i míň, tak je to k smíchu.

Ale ne podle paní Nerudové. Ta konsolidační balíček obhajuje, kudy chodí, a naopak nadnárodní firmy hájí. Říká, že u nich už není kde brát a že je tam všechno v pořádku. A s tímto programem kandiduje do Evropského parlamentu za korupcí prolezlý STAN. Do toho stejného parlamentu, kde by se při troše snahy dalo s těmito úniky třeba i něco dělat.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii