TOP 09 transparentní: Jak loni hospodařila, najde každý na webu

31.03.2014 12:20

TOP 09 hospodařila v loňském roce se ziskem 24 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy strany, kterou najde každý zájemce na internetu. V zájmu maximální transparentnosti TOP 09 umožňuje zájemcům na webu strany dohledat například i dárce Strany nebo volební transparentní účet.

TOP 09 transparentní: Jak loni hospodařila, najde každý na webu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Výroční finanční zprávu za rok 2013 minulý týden schválil výkonný výbor strany a od dnešního dne je k nalezení na našich webových stránkách. (http://www.top09.cz/files/soubory/vyrocni-financni-zprava-top-09-za-rok-2013.pdf )

„Se státními příspěvky i dary od lidí zacházíme velmi odpovědně, proto se nám i přes předčasné volby a nákladnou kampaň podařilo udržet hospodaření v černých číslech,“ říká generální sekretář TOP 09 Pavel Severa.

Hlavním zdrojem financí pro TOP 09 v loňském roce byly příspěvky ze státního rozpočtu, které znamenaly příjem 109 milionů korun. Díky darům od firem a soukromých dárců strana mohla posílit svůj rozpočet o více než 38 milionů korun. Členské příspěvky pak v rozpočtu činily 4,7 milionů korun. TOP 09 započítala do svého hospodaření mimo jiné také pětimilionový „dar“ od Strany práv občanů Zemanovci za propagaci prvního místopředsedy Miroslava Kalouska před sněmovními volbami. (více na: http://www.top09.cz/co-delame/tiskove-zpravy/top-09-navysila-rozpocet-kampane-zapocitala-i-billboardy-spoz-14290.html)

Mezi náklady TOP 09 patřila hlavně kampaň pro předčasné volby do poslanecké sněmovny, za které TOP 09 zaplatila více než 70 milionů korun. Strana také poskytla několik darů – například 14,7 milionů poslala hnutí STAN, dále 4,7 miliony přispěla na prezidentskou kampaň svého předsedy Karla Schwarzenberga.

TOP 09 v minulém roce také podpořila například oslavy 550. výročí mírové mise českého krále Jiřího z Poděbrad, a to milionem korun, stejnou částkou podpořila také Fórum Karla Schwarzenberga.

„Kromě detailních položek rozpočtu jsou veřejné také výdaje na volby, které jsme vedli na transparentním účtu,“ uzavřel volební manažer Jaroslav Poláček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…