Vinklátová (SLK): Média si z pandemie udělala živnost a je jim jedno, že přitápějí pod sopkou

10.10.2020 14:58

Komentář na facebookovém profilu k současné pandemické situaci.

Vinklátová (SLK): Média si z pandemie udělala živnost a je jim jedno, že přitápějí pod sopkou
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

Snažím se příliš nekomentovat opatření, která v souvislosti s pandemií zasahují do našich životů. Beru to tak, že současný ministr zdravotnictví je odborník, ředitel naší hygieny Valenta je odborník a budu respektovat jejich rozhodnutí a nařízení. Samozřejmě, že bych v tom ráda viděla nějakou logiku a samozřejmě, že mi vadí, když do toho "kafrá" premiér, který tomu nerozumí a svými zásahy způsobil to, že už nikdo nevěří ničemu. Teď už to vypadá, že se snad trochu uklidní... Vadí mi, že stát přes léto nevyužil klidného času, hygieny nevybavil na další nápor a řeší to zase pozdě a v poklusu. Vadí mi, že si z toho média udělala živnost a je jim jedno, že přitápí pod sopkou.

Nikdo z nás se nesetkal s obdobnou situací, nikdo z nás laiků nemůže dát recept na to, co s tím. A přesto jsem takových "návodů" jen za dnešek a za včerejšek slyšela spoustu. V obchodě, na ulici na pedikúře. Musím říct, že mě to rozčiluje. Mám teď v nemocnici ve vážném stavu s Covidem dva lidi, kterých si velmi vážím. A dobře to nevypadá. Mluvila jsem s dalším, zdravým čtyřicátníkem, který to má za sebou v srpnu a dodnes má ataky náhlé únavy takové, že i kdyby šel po chodníku, musí si lehnout. Vzít si roušku a dodržovat rozestupy, to je to nejmenší, co můžeme udělat. Respektovat na nějaký čas pravidla, abychom nedávali nemoci příležitost, to snad taky zvládne každý. Pro sebe, pro své okolí, rodinu i všechny ohrožené skupiny. Bylo by docela fajn, kdybychom byli schopni se ukáznit a hlavně přestali být amatérskými epidemiology, statistiky, atd. Když odborníci nevědí, protože je to prostě nový vir, který se chová nevyzpytatelně, tak nejspíš pán nebo paní z horní dolní bude vědět "velký kulový".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …