Vondrák (ANO): Tento virus je zjevně velmi nakažlivý, velmi rychle se šíří

03.03.2020 21:01

Projev na 41. schůzi Parlamentu České republiky dne 3. března k opatření Ministerstva zdravotnictví v souvislosti s šířením koronaviru

Vondrák (ANO): Tento virus je zjevně velmi nakažlivý, velmi rychle se šíří
Foto: archiv politika
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

Dobré odpoledne. Přece jen musím zareagovat na pana Stanjuru. To ježišmarjá bylo proto, že si nemyslím, že tady jsou nějaké skryté úmysly, jestli biatlon byl pro nebo proti té či oné agentuře. Jedná se o 100 tisíc lidí z celého světa, i z těch postižených oblastí. Přece jenom Slávie, Sparta - Slávie zase není tak nebezpečná v tom smyslu, že tam jsou prostě lidé, kteří jsou z naší země, kde zatím máme naštěstí jenom pět potvrzených případů. Čili tady vnímám jakési riziko.

Ale my jsme včera také seděli na bezpečnostní radě a říkali jsme, zdali povolit, či nepovolit akce většího charakteru. My jsme se dohodli na jakési hranici - je to konsenzus, který doporučili odborníci - 500 lidí. Ale to neznamená, že 499 je bezpečných a 501 je nebezpečných. To všichni víme. Je to o tom, nějakým způsobem se snažit v daný okamžik omezit tyto akce.

A dle mého názoru, nezlobte se na mě, mi to připadá příliš vyfabulované, že příčinou je to, jestli někdo byl pro, nebo nebyl pro zřízení agentury. Nezlobte se na mě. Teď řešíme fakt závažné problémy. Tento virus je zjevně velmi nakažlivý, velmi rychle se šíří. A pravda je taková, že se ukazuje jediné možné preventivní opatření, je člověka, který byl v tom ohnisku nákazy, prostě na 14 dnů někam zavřít. To je jediná možnost, aby nenakazil ostatní. Nic se s tím nedá. Žádné měření teploty. Žádné odběry vzorků. To nepomůže. Víte, vy nevíte o tom vůbec nic. Já jsem to včera řešil tři hodiny na našem úřadu s profesionály. A nezlobte se na mě, vy jste možná byl programátor, já ještě jsem programátor, ale vy o tom nevíte taky vůbec nic. Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě