Dobeš: Ve sněmovně na mě padá deprese. Jen se tam kecá a kecá

26.12.2010 10:01

Ministr školství Josef Dobeš (VV), který zastává zároveň funkci poslance, po půlročním působení ve sněmovních lavicích dolní komoru parlamentu hodnotí. Servítky si při tom rozhodně nebere.

Dobeš: Ve sněmovně na mě padá deprese. Jen se tam kecá a kecá

Od květnových parlamentních voleb uplynulo téměř sedm měsíců a tak poslanci, kteří díky nim nově usedli v dolní komoře parlamentu, mohou o Vánocích bilancovat svůj premiérový půl rok v lavicích zákonodárců.

A někteří z nich si při hodnocení sněmovní atmosféry servítky rozhodně neberou. Jako třeba ministr školství a zároveň poslanec za Věci veřejné Josef Dobeš.

Kecy, jenom kecy 

"V Poslanecké sněmovně jsem vždy v depresích, jen se tu kecá a kecá," sdělil šéf školství a poslanec ParlamentnimListům.cz.

A pozitivně se nevyjádřil ani při celkovém hodnocení sněmovní pracovní morálky. Tu považuje za tristní.

Poslanců je jen 200. Naštěstí 

"Pokud by tak jako poslanci pracovali občané České republiky, tak brzy vyhlásíme státní bankrot," uvedl dále pro ParlamentniListy.cz posmutnělý Dobeš.

Ten se tak negativním hodnocením činnosti Poslanecké sněmovny ztotožnil s dřívějším vyjádřením předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Petra Gazdíka. Ten v rozhovoru pro Aktuálně.cz sněmovnu také příliš nevychválil.

Sněmovna dle Gazdíka: Marnost a hloupost 

"Odpovědnost, občas marnost, občas hloupost," popsal své pocity z působení v dolní komoře parlamentu Gazdík.

Sněmovnu dokonce označil za "skleník", který člověka zásadním způsobem ovlivní. Aby se jeho negativním vlivům vyhnul, snaží se prý udržovat kontakt s venkovním prostředí a vede takový duševní i duchovní život, aby se tím sněmovním nenechal "nalomit".

Do sněmovny se po květnových volbách dostaly desítky nových poslanců, zejména za nové parlamentní strany. Těmi se staly TOP 09 a Věci veřejné, které také s ODS vytvořily vládní koalici.

##MINIPAS 1239## 


Čtěte také:

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…