Komunisté chtějí, aby v čele vnitra stál nestraník

13.04.2010 21:45

Komunisté navrhují politickým stranám povolební dohodu o obsazení funkce ministra vnitra. Podle nich by ji měl zastávat nepolitický nestranický odborník.

Komunisté chtějí, aby v čele vnitra stál nestraník

KSČM navrhla politickým stranám, aby funkci ministra vnitra zastával nestraník, čímž by se vyloučilo politické ovlivňování a zneužívání ministerstva stranou, která jej získá. Novinářům to v úterý řekl předseda komunistických poslanců Pavel Kováčik.     

Podle komunistů je vnitro jedním z nejvíce klíčových resortů. Kováčik připomněl útoky z konkurenčních stran na bývalé ministry Františka Bublana (ČSSD) a Ivana Langra (ODS) a nynějšího šéfa resortu Martina Pecinu (za ČSSD).     

KSČM navrhuje, aby stál v čele vnitra člověk, který nikdy nebyl v žádné politické straně a vzdá se třeba čestným prohlášením případného budoucího členství aspoň pro dobu, co bude v úřadu, uvedl Kováčik. Kandidát by mohl vzejít podle něho z řad policie, státního zastupitelství nebo státní správy.

Více: Ministerstvo prý kupuje předražené tiskárny. Pecina to dementoval

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab, čtk

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…