Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2011 14:44:10 - PetrXXX

Bránit se společně

Pane poslanče, proč ty všechny protesty policistů, hasičů, lékařů? Kde se ten nepokoj podle Vás bere?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2011 17:02:22 - Ing. Jiří Dolejš

Každá má právo přiměřeně prosazovat svůj zájem a mzdové požadavky jistě patří mezi zájmy klíčové.  Odpovídající odměna za poctivou práci patří mezi základní práva. Zvýšená míra protestů souvisí s tím, že se dnes řeší  problémy ve veřejných financích na vrub zaměstnanců, kteří jsou nespokojeni, s tím, že především oni mají nést důsledky něčeho co nezpůsobili.  

Pravdou je, že zmíněná povolání (hasič, záchranář, policista, lékař) mají své nároky a zaslouží si respekt.  Ale také je pravda, že jsou profese, které jsou podfinancovány ještě mnohem více. Takže solidarita s těmito profesemi ve veřejném sektoru by měla mít i nějakou reciprocitu.

Tedy že, až se budou bránit špatně placení lidé s fabrik, pracující v obchodě i či jiných profesích zejm. v soukormém sektoru, tak ať  nezůstanou sami. Protože daleko palčivější problém mají lidé, kteří pobírají podprůměrnou mzdua kolikrát ani nemají zastání vlastní odborové organizace.