Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2011 9:30:12 - zdena

Zakazovat snahu o alternativu ?

Pane poslanče, pořád sílí tlak na to, aby byla vaše strana zrušená. Myslím, že tohle není součástí demokracie, uvažovali jste o tom, že by to skutečně mohlo stát? Zdena

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2011 23:18:01 - Ing. Jiří Dolejš

Spíš jde o to zakazováním odvádět pozornost a mást naše sympatizanty. KSČM je ale strana s demokratickým programem a opakovaně legitimizovaná volbami. Za podobné programové požadavky jaké máme dnes my by se možná před rokem 1989 vylučovalo z KSČ, ale dnes je snad jiná doba.  Legitimních alternativ se možná někteří bojí, nechtějí změny, ale takový políček právu se neodváží veřejně dát.

Možná si někdo myslí, že nás takto natlačí do nějakého ideologického gheta pro uražené a ponížené. Věřím ale, že tlaky o kterých se zmiňujete, nepovedou u nás k tak iracionálnímu obranému reflexu a i nadále budeme stranou kritickou jak k selhání minulého režimu, tak především  k selháním dnešních mocných. A samozřejmě propracovávající důsledně vlastní demokratické alternativy řešení.