reklama

Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2011 14:52:49 - pavlína

Nejasná hranice extremismu

Pane poslanče, co si myslíte o platné registraci sudetoněmeckého krajanského sdružení? Na jedné straně jsou tu snahy o zrušení KSČM, na druhé straně legalizce takovéhle organizace.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2011 10:44:43 - Ing. Jiří Dolejš

Krajanská sdružení obecně sama o sobě nejsou nic špatného - češis e také v zahraničí takto sdružují. Mezi odsunutými Němci také nebyli jen henleinovci, ale i sociální demokraté, antifašisté a další. Česko-německá deklarace jasně říká, že staré křivdy by měly zůstat minulostí a nerozněcovat vzájemné fobie.  Dnešní mladá generace to aspoň takto v drtivé většině vnímá. To připomínám i jako letitý člen česko-německé parlamentní skupiny v PS PČR. Vím, že revanšistické provokace jsou jasně odmítány i rozumně uvažujícími občany Německa, kteří mají zájem být našimi dobrými sousedy a spoluobčany v EU.

Problém  vzniká, pokud se nějaká občanská iniciativa  k revanši za odsun hlásí a  útočí na benešovy dekrety které jsou de iure součástí českého právního řádu nebo se dokonce hlásí k neonacismu. Tedy k militantní složce  sudetoněmeckého hnutí. Wehrwolfy tady opravdu nechceme. To je ovšem třeba doložit. Tady bude muset MV ČR odvést lepší práci. Absurdní paralela mezi neonacismem a komunismem je tak dobrá pro pana Šinágla -  exekutiva by měla postupovat seriozněji. A doufám, že serioznost osvědčí i při účelově iniciovaném přezkumu ústavnosti KSČM.


reklama