Ratingová agentura vyslala vážné varování celé Evropě

07.12.2011 21:47

Evropská unie nemá příliš pěkné vyhlídky. Alespoň podle ratingové agentury Standard & Poor's, která přeřadila rating celé Evropské unie do režimu pozorování s negativním výhledem. V pondělí už varovala před snížením ratingu 15 ze 17 zemí eurozóny. "Agentura zvažuje také hromadné snížení ratingu velkých bankovních skupin napříč eurozónou," uvedl server Finanční noviny.cz

Ratingová agentura vyslala vážné varování celé Evropě

Agentura v současné době hodnotí schopnost EU splácet závazky na nejvyšším možném stupni AAA. Rating unii sníží v případě, že o nejvyšší známku přijde byť jen jediná členská země.

S&P v pondělí umístila do režimu pozorování s negativním výhledem ratingy prakticky všech členských zemí eurozóny. Zatímco v případě Francie by ztráta nejvyššího ratingu finanční trhy až tak moc nepřekvapila, ztráta nejvyššího ratingu Německa by byla velkým překvapením.

Euro se po zprávě ratingové agentury vydalo dolů a proti dolaru se jeho kurz pohyboval kolem 1,3388 USD. V průběhu dne se měna prodávala za téměř 1,34 USD.


Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…