Ani hádka Filipa s Bendou o odboji se sledovaností nepohnula

14.02.2011 12:54

Během pátku se ve sněmovně strhla ostrá hádka při projednávání návrhu zákona o protikomunistickém odboji. Česká televize si proto do pořadu Události, komentáře pozvala Vojtěcha Filipa a Marka Bendu, vyhraněné zástupce obou stran. Ani jejich střet však tradičně podprůměrnou páteční sledovanost tohoto pořadu nepozvedl.

Ani hádka Filipa s Bendou o odboji se sledovaností nepohnula

Zatímco páteční projednávání návrhu o protikomunistickém odboji rozvášnilo poslance, jeho pokračování v podobě střetu poslance ODS Marka Bendy a předsedy KSČM Vojtěcha Filipa ve večerním pořadu České televize Události, komentáře nechalo diváky v klidu a k obrazovkám jich žádné mimořádné množství nepřilákalo.

Více:
Filip: Nerušte nás. Budeme se bránit jako turečtí soudruzi 
Hanba! Grebeníčka ve sněmovně vypískali za jeho řeči o třetím odboji 
Komunisty už zrušit nemůžeme. Je příliš pozdě, pění Jandák

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že podíl Událostí, komentářů na celkové sledovanosti činil 3,26 procenta, což se nevymyká obvyklým číslům tohoto pořadu s 80 až 95 tisíci přihlížejícími.

Poslední pracovní den sleduje Události, komentáře tradičně nejméně diváků, někdy i jen polovina počtu těch, co se na něj dívají od pondělí do čtvrtka.

Podpora teroristů versus zbavování nepohodlné opozice

Výjimkou se nestal ani tento pátek, přestože se dala od obou hostů čekat ostrá slova. „Jestli paní Semelová říká, že se měli střílet ti narušitelé (hranic, pozn. red.), tak se hlásí k teroristické činnosti," pustil se předseda ústavněprávního výboru sněmovny Benda do komunistky Marty Semelové, jejíž projev při pátečním jednání vzbudil mohutnou bouři nevole.

Na jeho slova zareagoval šéf komunistů Filip tím, že novela oceňuje i činy, které jsou v současné době trestné, čímž narážel na případ bratří Mašínů, kteří se z tehdejšího Československa prostříleli do zahraničí. Podle něj by evropský soud něco takového jistě odmítl, což by mělo varovat ty politiky, „kteří jsou přesvědčeni, že se mohou zbavit nepohodlné opozice". Připomněl rovněž, že štrasburský soud již například zvrátil zrušení turecké komunistické strany.

K věci:
Zákon o třetím odboji sněmovnou prošel. Bouchalo se ale do stolu 

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…