Bavič Jandák exceloval: Chcete mi říct, že ti brouci jsou tam rok?

09.04.2010 0:21

V poslanci a lídru jihočeské kandidátky ČSSD Vítězslavu Jandákovi se herecká minulost a lidový přístup nezapřou. Ve středečním speciálu OVM v České televizi dostával svými hláškami do varu nejen publikum, nejednou také rozesmál i moderátora Václava Moravce. Připomeňte si, jaké "perly" v pořadu zazněly.

Bavič Jandák exceloval: Chcete mi říct, že ti brouci jsou tam rok?

 

Prezidentská volba

Tohle je druhá nejchudší sněmovna v Evropě, hůř už jsou na tom už jenom Slováci. Jestli Vám jde o prachy, pane Moravče, tak si je vemte. Mě to neživí. Přísahám Bohu!

Pro média by bylo geniální, kdyby byla osvícená monarchie. Měly by jednodušší práci. Ale já vím, že tam se to klube, vaří se to... A od toho je holt ten blbej systém demokracie. Ale on je přesto nejlepší. (K posílení prezidentských pravomocí na úkor sněmovny)

(hlučícímu publiku): Kluci ódéesácký, uklidněte se.

Jéžišmarja, tohle už je... to se opakuje. Já už se bojím, že vědci zjistí, že za tunguzskej meteorit může Paroubek. Vždyť je to blázinec, prosim vás...


Kůrovec

Za to můžou dvě ministerstva: jedno se jmenuje ministerstvo životního prostředí, které vzniklo, nabobtnalo Bursíkem a zlikvidovalo park, a druhé, mlčenlivé ministerstvo - já si troufnu říct, že Gandalovič nikdy nebyl ve Vimperku - nedělalo nic!

Moravec: Ale Gandalovič už tam rok není, už rok tam máte svého ministra

A vy mi chcete říct, že ty brouci jsou tam rok? Ty brouci jsou tam delší dobu.

Vždyť si vemte obce na Šumavě. Ty jsou tam jak Němci u Stalingradu, ty se nemůžou hnout! Jakou tam maj váhu, ty obce? Žádnou! Protože přijde vědec a řekne: to je pitomost! Já si pamatuju, co k tomu řekl pan ministr Bursík v kuloárech: neberte k tomu lidi, to je skutečně otázka jen pro vědce. Ambrozek při diskusi křičel: do toho mě netahejte, nebo mě vyhoděj ze strany! (k potřebě zákona o Národním parku Šumava)

My jsme dali přednost broukům a stromům a zapomněli jsme, že na Šumavě vždy žili lidi!

(směrem k Viktoru Paggiovi /VV/ během jeho řeči o sloučení ochranných zón v parku): No to je blbost!

(Bauer /ODS/: Všichni ministři životního prostředí byli mizerní, ale žádní nebyli tak mizerní jako za vlád sociální demokracie)

A Bursík byl výbornej!


Povodně

(Dotaz: rybníky jsou zanesené, neplní plně protipovodňovou funkci)

Já počkám, až zelený zatleskaj zelenýmu. Já to nepotřebuju, mně v životě tleskali dost, pane Moravč, pane Moravče. ...Kdyby dneska žil Krčín, tak by nepoznal jedinej rybník.

Já jsem nedávno dostavěl další rybník bez pomoci státu - protože ministr Gandalovič, když jsem se ho ptal ,,Péťo, dal bys mi taky, jsem občan, nějaký peníze na rybník?‘‘ tak on říkal ,,Kamaráde, já tomuhle vůbec nerozumim‘‘- tak jsem říkal ,,Tak si to nechte, já si rybník zaplatím sám‘‘.

Já si myslím, že kdybychom spojili ministerstvo zemědělství a životního prostředí, tak by byly prachy i na to odbahňování rybníků.

Já nemůžu říct, že sundám 10 procent úředníků, pane Moravče. Z 211 úředníků na ministerstvu kultury je kolik procent? To je 1,5 procenta úředníka. To jsou pitominy a fráze, co říká pan kolega (směrem k Viktoru Paggiovi)

Přečtěte si: Předvolební speciál OVM v Jihočeské kraji


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…