Chalupa: Novým ředitelem Národního parku Šumava bude Mánek

28.06.2012 10:34

Novým ředitelem národního parku Šumava bude od července dosavadní náměstek Jiří Mánek. Upozornil na to Český rozhlas s odkazem na oznámení ministra životního prostředí Tomáše Chalupa.

Chalupa: Novým ředitelem Národního parku Šumava bude Mánek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní park Šumava

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa dnes oznámil, že Jan Stráský již nebude ředitel Národního parku Šumava. Jenže prý jej neodvolal.

„Odchází po vzájemné několikatýdenní dohodě, protože mu končí časově omezený mandát, pro který byl zvolen. Na Šumavě byl jen krizovým manažerem,“ řekl Chalupa na brífinku ve Vimperku. Nový ředitel Jiří Mánek podle ministra Chalupy prošel náročným výběrovým řízením, které trvalo po celý rok a půl, kdy byl náměstkem.

Mánek již představil některé své plány. Jedním z nich je rozšířit první zónu národního parku na 35 procent, jak to navrhuje nový zákon o šumavském parku. Podle informací rozhlasu chce také zastavit kůrovcovou kalamitu, stát by se tak prý mohlo během roku a půl. Chystá rovněž plán péče, chtěl by sjednotit zonaci národního parku a také iniciovat vznik malých agrofarem a rozšířit tak agroturistiku na Šumavě.

Ministr je ale prý  s prací Stráského spokojen. Dpbře bojoval proti kůrovci, který je v současnosti aplikován v okolí Modravy. Stráský prý také pomohl uklidnit situaci na Šumavě a navázat spolupráci mezi všemi subjekty, které na Šumavě působí. Jeho kladem je i to, že dokázal dát řád nakládání s vytěženým dřevem.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…