Další změny na ČT: Večerníček se přesune podruhé

25.12.2011 13:38

Legendární Večerníček se od ledna přesouvá z ČT1 na ČT2. A nebude to nejspíš poslední změna, která ho čeká. Generální ředitel televize Petr Dvořák totiž chystá speciální kanál ČT3 pro děti, kam nejspíše bude patřit.

Další změny na ČT: Večerníček se přesune podruhé
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

"Bylo by logické, že se Večerníček a další pilíře dětského vysílání přesunou na dětský kanál, pokud bude," řekl serveru Aktuálně.cz programový ředitel televize Milan Fridrich.

Nízká sledovanost

Podle Fridricha také zmizel sport z ostatních kanálů České televize poté, co vznikl kanál ČT4. "To ale neznamená, že zmizí z ČT1 nebo ČT2 veškeré dětské vysílání. Dál tam budeme vysílat filmy pro děti a premiéry dětských původních seriálů,“ dodal s tím, že ČT chce hlavně co nejlépe plnit veřejnou službu.

Od ledna bude Večerníček součástí dvouapůlhodinového bloku dětských pořadů na ČT2, který začne v pět odpoledne a skončí v půl osmé. Tento přesun se odvíjí hlavně od malé sledovanosti. V roce 2005 sledovalo Večerníček 60 procent dětí od 4 do 14 let, letos už však méně než 25 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…