Dívčí válka v jihočeské ČSSD. Zimola nic nezmůže

03.02.2012 22:51

Válka mezi tajemnicí KVV ČSSD Šárkou Brejchovou a její asistentkou Věrou Vojtíkovou vypukla v jižních Čechách. To, o čem si už dlouho špitají vrabci na střeše se potvrzuje – situace mezi socialisty na jihu Čech je hodně divoká. A ani šéf – předseda KVV ČSSD a hejtman Jiří Zimola tomu nezabránil.

Dívčí válka v jihočeské ČSSD. Zimola nic nezmůže
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Sice vloni prohlašoval, že Brejchovou už vyhodil, jak se ukazuje, ta stále sedí jako tajemnice v jihočeské centrále sociální demokracie.

Asistentka Věra Vojtíková je přesvědčena, že jí nadřízená, tedy Šárka Brejchová ji systematicky znepříjemňovala práci, což by mohlo být dokonce vnímáno jako šikana.

Votíková už vloni v listopadu sepsala stížnost, adresovanou předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi. V ní se například uvádí, že krajská tajemnice Votíkové úmyslně znemožňovala přístup k informacím, které pro svoji činnost potřebovala. Rovněž ji prý odváděla od práce a dávala další úkoly, například vyklízet sklepy.

"Důležité e-maily z Prahy v mé nepřítomnosti mazala z mého počítače, dokonce mi i přerovnávala a mazala potřebné zástupce na ploše mého PC. Zatajovala mi informace od nadřízených na ústředí v Praze," uvedla potupená asistentka v dopise.

Asistentka si rovněž stěžovala, že Brejchová záměrně v její přítomnosti kouřila, vysypávala nedopalky do jejího koše, zakazovala jí větrat i zavřít dveře, a to poté, co zjistila, že jí kouř nedělá dobře.

"Hledala jsem pomoc u okresních tajemníků, kteří jí byli podřízeni. Stejným způsobem bylo jednáno i s nimi, neustálá šikana a masírování, jak to nazývala paní tajemnice," píše ve své stížnosti Votíková. Oficiálně se ale nechce Vojtíková s médii bavit, neboť to má prý podle pracovní smlouvy zakázáno.

Sám hejtman Jiří Zimola prý zasáhnout nemůže, protože obě ženy jsou zaměstnankyněmi Lidového domu v Praze, nikoli jihočeské části ČSSD.

„Když jsem se se stížností seznámil, okamžitě, jsem se obrátil na zaměstnavatele paní Brejchové, kterým je Lidový dům v Praze v Hybernské ulici. Spojil jsem se s předsedou Sobotkou a ústředním tajemníkem Michalem Kuciánem a oběma jsem řekl, že se jedná o závažné podezření a je třeba jednat i z jejich pozice jako zaměstnavatele," uvedl Zimola.

Důvod, proč se kauza stále nevyřešila, je podle hejtmana a předsedy KVV ČSSD Jihočeského kraje v tom, že se stále jedná o takzvané tvrzení proti tvrzení.

Brejchová mlčí

Sama Brejchová se nechce o případu bavit. “Velmi se mne obvinění dotklo a velmi mne to zasáhlo. Po paní Vojtíkové jsem žádala okamžitou omluvu. Nemám k tomu víc co říct,“ reagovala tajemnice.

Hejtman Zimola si prý přeje, aby se celá kauza co nejrychleji vyjasnila. Jak se ukazuje, nebude to ovšem jednoduché.
“Jirka, ten do takových sporů nejde, pokud se ho to bezprostředně netýká, a ty dvě, které se štěkají, a bůh ví, kvůli čemu to bylo. Jestli třeba kvůli nějakému chlapovi, nevím. Říkají, že to klidně poženou až k soudu, že už mají právníky“ reagoval pro PalrmanentniListy.cz jeden z členů ČSSD na jihu Čech s tím, že Vojtíková mohla skutečně být šikanována svou nadřízenou. Šárka Brejchová, tedy tajemnice KVV se totiž prý netěší přílišné oblibě ani u nejužšího vedení strany v kraji, ani u řadových členů. Z neznámých důvodů však zatím na svém místě stále zůstává.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…