Zimola (ČSSD): Na bezpečí sportujících dětí mi záleží jako hejtmanovi i jako rodiči

18.10.2011 15:14

V Jihočeském kraji získalo bezpečné branky 81 klubů.

Zimola (ČSSD): Na bezpečí sportujících dětí mi záleží jako hejtmanovi i jako rodiči
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Na jihočeských fotbalových trávnících bude bezpečněji. Stalo se tak díky Jihočeskému kraji a Jaderné elektrárně Temelín ze Skupiny ČEZ, které stály u právě skončeného projektu Bezpečné branky. Jeho cílem bylo zvýšit bezpečnost dětí na fotbalových hřištích instalací skutečně stabilních, výrobcem certifikovaných branek o rozměrech 5 x 2 metry, vyrobených z lehkých pevných materiálů. Ty díky zesíleným patkám nedovolují snadné převrácení a tím ani možné zranění. Právě tento projekt pomůže možná rizika snížit.

„Nedávná tragedie v severočeském Lubenci, kde pod převrácenou brankou zahynul školák, jen připomněla smysl a význam našeho projektu," uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola na závěrečném setkání v Českém Krumlově. „Na bezpečnosti a ochraně zdraví sportujících dětí mi velmi záleží. Což říkám jako hejtman i jako rodič. Právě těmto smutným událostem chceme v kraji předejít. I proto hodláme v projektu, za pomoci společnosti ČEZ, pokračovat také v roce 2012. A kdyby se nám k současným 40 procentům pokrytí potřeb podařilo přidat dalších 40 procent, byla by to skvělá zpráva pro sportující děti, jejich rodiče i ty, co se o ně v klubech starají," uvedl Jiří Zimola.

Tyto branky jsou určeny výhradně pro mládež v kategorii starších přípravek a mladších žáků. V kraji i okresech bylo letos zatím uspokojeno celkem 40 procent všech aktivních družstev v těchto kategoriích. Jejich výrobcem a dodavatelem je českobudějovická firma Ing. Petr Lískovec.

Bezpečné branky Jihočeský kraj pořídil ze čtyřmiliónového daru, který věnovala Jaderná elektrárna Temelín ze Skupiny ČEZ. „Bezpečnost je pro naši elektrárnu nejdůležitější prioritou. Na tuto oblast se také zaměřujeme při podpoře regionu. Oranžová hřiště jsou typickým příkladem, kdy dětem vytváříme bezpečné prostředí pro trávení volného času. Bezpečné branky do naší strategie jednoznačně zapadají," vysvětluje Antonín Ješátko, zástupce ředitele Jaderné elektrárny Temelín.

Bezpečné branky obdržely formou daru obecní či městské úřady, které je pak poskytly dál místním klubům jako formu ocenění jejich péče o děti a mládež.

Velmi si cením, že oba hlavní partneři akce souhlasili s tím, aby obdarované obce či města, mohly vybrat komise mládeže jednotlivých okresních fotbalových svazů, které místní podmínky a potřeby nejlépe znají. Jde o dar, který klubům hodně v práci s dětmi a mládeží pomůže," uvedl Jindřich Švec, předseda OS ČSTV Jindřichův Hradec, které se staralo o administraci projektu.

***

Rámcová smlouva o spolupráci mezi společností ČEZ a Jihočeským krajem byla podepsána 8. dubna 2009. Na jejím základě ČEZ podpoří do konce roku 2018 rozvoj Jihočeského kraje částkou 3,7 miliard korun. Tyto prostředky jsou určeny například do oprav komunikací, posílení bezpečnostních a havarijních systémů v okolí JE Temelín, rozšíření ubytovacích kapacit při dostavbě elektrárny nebo na podporu kulturních a sportovních akcí.

Dále čtěte:
Chládek (ČSSD): Středočeši nakoupí další bezpečné branky
Zimola a Stránská (ČSSD): Pochválit se musíme

##PROFIL 301##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…