Doktor Macek poradil ODS: Ukažte lidem tuhle šílenost

16.05.2013 10:05

Doktor Miroslav Macek se obává, že hospodářský pokles v Evropě rozhodně nepovede k tomu, že by se někdo zamyslel nad smyslem dosavadních snah politiků. U nás pak nikoho ani nenapadne trestat ty, kteří způsobili průšvih s fotovoltaikou.

Doktor Macek poradil ODS: Ukažte lidem tuhle šílenost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Macka zaujala informace, že hrubý domácí produkt v prvním čtvrtletí letošního roku klesl nejen v České republice, ale rovněž v sedmnácti dalších evropských státech. „Předpokládám ovšem, že politikové z těchto států nám budou nadále tvrdit, že jejich protikrizová opatření jsou ta nejlepší z možných,“ obává se Macek. Budeme tedy svědky toho, jak se evidentně neúčinné recepty ještě zesilují a prohlubují."

Dále jej zaujala slova předsedkyně Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové: „Letos na podporu obnovitelných zdrojů poputuje 44,4 miliardy korun. Tyto náklady v příštích dvaceti letech ještě vzrostou a Česko na ně nemá,“ uvedla předsedkyně.

Podle Macka tak má ODS vyřešenou svou kampaň před následujícími volbami. „Stačí jen rozvěsit billboardy a vylepit plakáty s fotografiemi a jmény znovu kandidujících poslanců ČSSD (a že jich bude!), kteří se o tuto šílenost zasloužili,“ doporučuje občanským demokratům.

Co napsal doktor Macek:

Hrubý domácí produkt klesl v 1. čtvrtletí letošního roku v 17 evropských státech, včetně Česka, kde klesl o 1,9 %. Předpokládám ovšem, že politikové z těchto států nám budou nadále tvrdit, že jejich protikrizová opatření jsou ta nejlepší z možných a je zapotřebí je ještě zesílit a prohloubit…

Do toho pronáší Alena Vitásková, předsedkyně Energetického regulačního úřadu, následující slova: Letos na podporu obnovitelných zdrojů poputuje 44,4 miliardy korun. Tyto náklady v příštích dvaceti letech ještě vzrostou a Česko na ně nemá.

Závidím ODS jednoduchost příští volební kampaně: Stačí jen rozvěsit billboardy a vylepit plakáty s fotografiemi a jmény znovu kandidujících poslanců ČSSD (a že jich bude!), kteří se o tuto šílenost zasloužili!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …