Jiří Bezák: Je Čas na změny

29.05.2012 10:35

Přímá demokracie je východiskem ze současné mravní, morální , politické a ekonomické krize a jedinou správnou budoucností celého lidstva. Akceleruje zájem a chuť všech občanů o celospolečenskou změnu.

Jiří Bezák: Je Čas na změny
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

Náš lid a země prochází v současné době očistnou katarzí. Snažíme se o zastavení morálního i ekonomického úpadku české společnosti, národa a republiky.  Občanská iniciativa Čas na změny (OIČNZ)  spolu s původní Holešovskou výzvou (HV) a s dalšími spřátelenými skupinami občanů usiluje o demokratizační změny v České republice, které by posunuly rodící se demokracii v roce 1989 k přímé demokracii tak, jak ji mnozí znají ze Švýcarska. Tam funguje už více než 700 let od roku 1291. Je jen na nás, na občanech ČR, aby fungovala i zde. Vývoj demokracie po roce 1989 nás utvrzuje v tom, že je nutné prvky přímé demokracie prosadit do našeho ústavního a právního systému.

 OIČNZ spolu s dalšími subjekty je spoluzakladatelem Platformy pro přímou demokracii (3PD), která bude zastřešovat, sjednocovat a koordinovat v celostátním měřítku akce občanských iniciativ, koordinačních center HV, sdružení občanů, občanských a politických hnutí a stran celé ČR a které si za  nosnou myšlenku vezmou :

 Prosazení 3 základních principů přímé demokracie do českého ústavního a právního systému:

1. občany vyvolatelné, všeobecné a závazné pro vrcholné politiky REFERENDUM

2. změna ÚSTAVY ČR na Občanskou ústavu ČR,

    kde bude zakotvena ve volbách soutěž lidmi ODVOLATELNÝCH osobností místo

    současné soutěže politických stran, které se zkorumpovaly a důsledné oddělení

    moci výkonné, zákonodárné a soudní,

3. změna VOLEBNÍHO ZÁKONA

    na většinový systém s tím, že budou stanoveny parametry pro volbu i odvolatelnost

    osobností - reprezentantů lidu - do všech zastupitelských orgánů, tj. do parlamentu,

    kraje, obce, soudu, zastupitelství atd..

Tyto kroky, které by se měly co nejdříve uskutečnit, budou spouštěčem tzv. očistné přímé demokracie.

Důvodem k těmto změnám, ke kterým vyzýváme jako občané ČR je to, že za uplynulých více než 20 let se v naší vlasti místo politického systému jedné vládnoucí strany KSČ etablovaly dvě vládnoucí politické strany - levicová ČSSD a pravicová ODS, které si moc díky dobře pro ně nastaveným volbám de facto přehazují, což  způsobilo postupné vytvoření pro korupčního prostředí v zemi. Podle známého hesla "Rozděl a panuj!" byl rozdělen národ na levici a pravici. Kdosi moudrý řekl:" Rozdělení na levici a pravici vymyslel někdo, kdo je na palici!"  Ano, je tomu tak! My, občané dobře víme, že svět není černobílý, tudíž ani levicový  a pravicový, ale různobarevný a rozmanitý, a proto rozeznáváme a rozdělujeme lidi i politiky na jedné straně na čestné, morální a slušné a na druhé straně na nečestné, nemorální a neslušné. Z toho taky vyplývá náš požadavek, aby v souladu s dnešní ústavou byl naplněn slib poslance a senátora, že bude vykonávat svou funkci, do které byl zvolen ve prospěch lidu a státu, dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Proto chceme zakotvit v ústavě to, že náš parlamentní systém je založen na svobodné soutěži osobností - reprezentantů lidu, kteří budou přímou volbou občany a většinovým systémem zvoleni a budou taktéž v případě morálního selhání i odvolatelní. Chceme tak nahradit pasáž o svobodné soutěži politických stran, které  byly převážně zkorumpované a k prosazení svých zájmů, skupinových zájmů vlivných podnikatelů a firem korumpovaly jednotlivé poslance tak, aby hlasovali i proti svému svědomí a vědomí pro tzv. "děravé zákony" případně za dva miliony  zvolili prezidenta republiky. Aby toho nebylo dost, ty vládní zkorumpované strany navíc všechny kauzy a aféry zametaly pod koberec proto, aby nebylo vyšetřování  orgánů činných v trestním řízení zacíleno na vrcholové politiky, kteří za kauzami stály. Pozoruhodné je, že teprve letos, téměř po 23 letech,  byl do vazební věznice posazen jako první jeden z velkých kritiků korupce - opoziční politik a hejtman Rath, jenž údajně převzal sedmimilionový úplatek. Podivné na té celé kauze je to, že jiné kauzy, jako například ProMoPro  nebo Janoušek s Bémem nebyly dotaženy do konce. Ba naopak, kdosi vlivný zakázal Policii ČR provést domovní prohlídky u obviněných v kauze ProMoPro. Nejspíš, aby nebyly nalezeny důkazy o protiprávním jednání dosavadního ministra obrany Alexandra VONDRY, který i přesto, že má z ostudy kabát, je za odměnu po vytunelování státní poklady, za předraženou státní zakázku o několik stovek milionů Kč, nadále v čele silového rezortu a díky podpoře samotného arogantního premiéra této země. Co napsat závěrem k těmto korupčním a tunelářským kauzám a aférám?

Něco v této zemi je prohnilého a  jak dobře víme: „Ryba smrdí od hlavy .“.

  Občané ČR, máme jedinečnou  možnost rozhodnout o budoucnosti své vlasti. Všechno je v našich rukou. Nenechme vládnou bandu neschopných nebo lépe řečeno všeho schopných lidí, kteří se opíjejí mocí, zvykli si na velmi vysoký životní standard a přitom přehlížejí bídu statisíců našich spoluobčanů. Mnozí z občanů jsou předhozeni exekutorům, kteří mnohdy nerespektují zákony této země, nejsou mnohdy ani etickým kodexem či jiným ustanovením regulováni tak, aby se nedopouštěli přehmatů a různých podvodů. Stále více našich spoluobčanů hledá východisko ze zoufalé životní situace v sebevraždě. Do této krize je nahnala Nečasova arogantní až totalitní vláda soustavným zvyšováním daní a drastickým snižováním životní úrovně. Cožpak chceme občané, aby náš národ vymřel? Spousta lidí, hlavně mladých,  opouští naší vlast, protože se domnívá, že v cizině se jim bude žít lépe. Znamená to snad, že vládní činitelé plní něčí zadání, aby český národ vymizel ze střední Evropy?  Už jen při pomyšlení , že jedna poslankyně TOP 09 , která si říká lékařka, vyřkla větu, kterou nemám chuť ani opakovat, na účet důchodců, přirovnáním k přizpůsobivosti těchto občanů k  válečným útrapám, nabývám názor, že ani hitlerovci by nepohrdli některými našimi politiky ve svých řadách!

 Vážení spoluobčané, každý z nás má ve své mysli a srdci dobro i zlo. Pokud chceme měnit svět k lepšímu, musíme změnit i sami sebe k lepšímu, tj. i my sebe, jako jednotlivci. Nezbývá nám všem nic jiného než, že budeme zlo v naších myslích a srdcích přeměňovat v dobro. Dobrou náladou a pozitivním myšlením se snažme nakazit celou českou společnost, národ, lid, všechny kolem sebe. Šiřme pravdu, pravme pravdu a chraňme ji až do své smrti.

Snažme se dle svého co nejlepšího svědomí a vědomí konat dobro nejen pro své blízké, svou rodinu, obec, město, kraj, ale i stát, národ a lid celé země, celé planety.

  „Vytvořme lepší svět!“  Takto se nazývá Stanovisko Hnutí za přímou demokracii k současné situaci .

S tímto stanoviskem naše Občanská iniciativa Čas na změny souhlasí a podporuje jej. Věřím, že co nejvíce lidí, iniciativ, hnutí a sdružení občanů se připojí ke společnému stanovisku a společně postavíme hráz zlu, korupci, tunelování a ožebračování lidu a státu.

   Právě v těchto dnech si vzpomínáme na hrdiny z doby před 70 léty .  70.výročí hrdinného činu našich parašutistů v roce 1942 známe díky vyprávění, z knih a filmů. Jak byl čin oněch mužů vnímán národem snad nejlépe vystihuje film Vyšší princip. Připomínáme si rovněž hrůzné fašistické pogromy na české vlastence a vyhlazování obcí Lidice, Ležáky a dalších.  I dnešní doba si žádá své hrdiny. Dnes nechceme násilí a ani násilí nepropagujeme. Chceme pouze spravedlnost a morální očistu národa a lidu. Buďme hrdým národem, hrdým na své slavné předky Karla IV., Mistra Jana Husa, Jana Žižku, Jiřího z Poděbrad, Jana Ámose Komenského a  T.G.Masaryka. Buďme hrdí na svou vlast, hymnu a vlajku. Snažme se povznést ducha sobě i dětem a generacím budoucím. Prosaďme do politiky státu morální, čestné a slušné  lidi a ty, kteří se zpronevěřili svému poslání - tunelovali, korumpovali a kradli,  předejme spravedlnosti a nechť nezávislé soudy určí jim spravedlivé tresty.  

   Závěrem mi dovolte milí občané, abych Vám i sobě popřál co nejlepší vládu, kterou už konečně si náš národ zaslouží. Moc je dle Ústavy ČR v rukou lidu. Nebojme se práva a povinnosti z toho pro nás vyplývající - využít ji a použít ji. Politikové jsou povinni sloužit lidu a vlasti a nikoliv obráceně! Ti politikové, kteří jsou na politickém výsluní a konají

ve svůj osobní prospěch nebo pro prospěch úzké skupiny  či cizí mocnosti, nemají v české vrcholové politice co pohledávat!  

Autor je mluvčím 3PD a OIČNZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Bezák - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…