Praha 5: Výstava Jany Vackové "Obrazy a grafika pro radost" v Komunitním centru Prádelna

18.01.2013 8:24

Dne 18. ledna 2012 se v Galerii Prádelna (Komunitní centrum Prádelna, Holečkova 38a, Praha 5) bude od 18,00 hod. konat vernisáž výstavy Jany Vackové "Obrazy a grafika pro radost". Záštitu nad výstavou převzal zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Výstava Jany Vackové "Obrazy a grafika pro radost" v Komunitním centru Prádelna
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

Jedná se zároveň o první výstavu v nových, rozšířených prostorách Galerie Prádelna, kterou nyní nově provozuje Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Výstava potrvá do 20. února 2013.

Záštitu nad výstavou převzal zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.

Jana Vacková se narodila 9.6.1960 v Plzni. Její výtvarný názor byl již od dětství formován otcem, který byl profesionálním výtvarným umělcem - malířem. Jana Vacková žije a tvoří v Plzni, je členkou Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti a pracuje v jejím nejvyšším orgánu - výtvarné radě. Zabývá se volnou i užitou grafikou, obzvláště barevnou litografií z kamene, malbou, ilustrací, textilem – aradecor, fusingem skla. Zúčastnila se mnoha samostatných i kolektivních výstav a její díla jsou zastoupena ve sbírce Západočeské Galerie v Plzni a v soukromých sbírkách v Čechách i zahraničí. Ilustruje zejména dětské knihy a učebnice.

Již 25 let se věnuje pedagogické práci, vyučuje na Základní umělecké škole, pořádá výtvarné dílny a metodické semináře. Jana Vacková náleží k umělcům systematickým a širo­ce vzdělaným, s úspěchem řeší i další náročné výtvarné úkoly, k nimž patří třeba návrhy divadelních programů pro plzeňské Divadlo J.K.Tyla. V posledním období se odvážila vstoupit i do křehkého skle­něného světa. Zde se zabývá úkoly zatavovaného i jinak upravovaného skla odvážně a velkoryse. Opět se tady projevuje její vyhraněný smysl pro řád a ryzí výtvarnost, která vítězí i v pro ni nezvyklých úkolech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…