Tluchoř má starosti se senátorkou. Bere hlasy jeho Fuksovi

26.01.2012 13:58

Ve středočeské ODS právě probíhá boj v primárkách o tom, kdo za ni bude kandidovat na hejtmana proti Davidu Rathovi a o finální podobu kandidátky do krajských voleb.

Tluchoř má starosti se senátorkou. Bere hlasy jeho Fuksovi
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

Již probíhají oblastní sněmy, které dávají své nominace kandidátům. O post kandidáta středočeské ODS na hejtmana a lídra středočeské kandidátky usilují primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati, který má podporu předsedy středočeské ODS a ministra zemědělství Petra Bendla, dále primátor Kladna a předseda Svazu obcí Dan Jiránek, místopředseda středočeské ODS a bývalý ministr zemědělství Ivan Fuksa, který je blízký expředsedovi poslaneckého klubu ODS Petru Tluchořovi a ministru financí Miroslavu Kalouskovi, a senátorka Veronika Vrecionová.

Více kandidátů

Zajímavé je, že oba pomyslné tábory středočeské ODS, „bendlovci“ a „tluchořovci“, mají po dvou kandidátech na hejtmana. „Podle mě má největší šanci na na nominaci Raduan Nwelati. Asi se spolu s Danem Jiránkem nedohodli, ale můžou se dohodnout na regionálním sněmu. Každopádně to ale vypadá, že se asi Veronika Vrecionová trhla od Petra Tluchoře. Tomu teď dost vadí, že může sebrat některé nominace jeho Ivanu Fuksovi,“ řekl ParlamentnímListům.cz vysoce postavený člen středočeské ODS.

Objevují se ale také různé spekulace, že Vrecionová má takto v Tluchořově plánu jako "kompromisní" kandidátka mít větší šanci než Fuksa a mohla by získat i hlasy těch, kteří nepodporují Tluchoře.

Zatím již například získala Vrecionová nominaci v oblastním sdružení Mělník, Nwelati zase Praha -západ, další oblastní sněmy následují. Primárky vyvrcholí regionálním sněmem, který se uskuteční příští týden v sobotu.

Zde bude dovolen i čtvrtý místopředseda středočeské ODS, který na posledním sněmu zvolen nebyl. Zatím jsou místopředsedy Ivan Fuksa, Raduan Nwelati a senátor Karel Šebek, který bývá řazen mezi tluchořovce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…