Vandas chtěl zásah policie: Nafetovaná individua, křičel na Romy

26.10.2011 18:06

Tomáš Vandas a jeho DSSS na pražském Černém mostě varovala před nepřizpůsobivými občany a nárůstem kriminality. Přišlo asi 150 jeho příznivců. Místní se bojí o bezpečnost, radnice problémy odmítá a tvrdí, že Vandas jen sbírá politické body.

Vandas chtěl zásah policie: Nafetovaná individua, křičel na Romy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda DSSS Tomáš Vandas na mítinku strany

Na pražském sídlišti se sešlo asi 150 lidí. Byly k vidění hloučky policistů a skupinky Romů. "Vládnou nám bandy nenežraných zlodějů," zahajuje ostře šéf DSSS akci. Přihlížející muž tvrdí, že se skutečně na sídlišti necítí bezpečně. Kriminalitu páchají podle něj Romové i Ukrajinci.

Vandas pomlouvá vládní TOP 09. Strana prý do čela dosadila "spícího knížete". "Žádám policii, aby vyvedla ty, kteří tu obtěžují," obracel se během projevu na policii. Kritizoval současnou politickou garnituru a zlodějny, které páchají všechny vlády od roku 1989.

Dvě přihlížející ženy řekly ParlamentnímListům.cz, že pocházejí z Varnsdorfu a i v Praze to dopadne jako na severu.

SLEDUJEME téma Romové

Nafetovaná individua, odejděte

Vandas následně křičel na Romy, že jsou nafetovaná individua a chce, aby policie zasáhla. Policie Romy přemlouvala, aby pokojně odešli. Akci po několika minutách Vandas sám rozpustil.

Přítomni byli i zástupci radnice Prahy 14. Ti odmítli, že by na Černém mostě rostla kriminalita a tvrdí, že Vandasova DSSS jen populisticky sbírá politické bodya děla si kampaň. Starosta David Vondra pro ParlamentníListy.cz uvedl, že je rád, že akce proběhla pokojně a za malého zájmu veřejnosti.

Podle asi 65leté ženy policie čísla o kriminalitě falšuje, když tvrdí, že neroste. "Chodím v sedm večer z práce a mám strach. Když jdu z metra, je to horší a horší, nevím kam to povede, s Vandasem souhlasím," prohlásila pro ParlamentníListy.cz obyvatelka sídliště. Většině účastníků protestu bylo mezi 20 až 30 lety. "Myslím, že druhé Šluknovsko není nadsázka, myslím že to hrozí i tady," řekl jeden z protestujících redakci.


Psali jsme:
Starosta "Čerňáku" žije v jiném světě, tvrdí Vandas. Rozhodl se zakročit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…