Zaměstnavatelé diskriminují, míní víc než osm Čechů z deseti

02.05.2011 16:10

Více než 80 procent Čechů si podle aktuálního výzkumu společnosti STEM myslí, že zaměstnavatelé určité skupiny občanů diskriminují. Je to nejvíc z sedm let.

Zaměstnavatelé diskriminují, míní víc než osm Čechů z deseti

Čeští zaměstnavatelé určité skupiny lidí výrazně diskriminují. Myslí si to více než osm Čechů z deseti, konkrétně 85 procent populace. Je to nejvíce od roku 2004, oznámila agentura STEM, která právě průzkum na téma diskriminace provedla.

Matky či lidé s postižením to mají těžké

Respondenti se podle STEMu domnívají, že diskriminace se vyskytuje zejména u určitých věkových skupin, matek či těhotných žen nebo osob s postižením.

Celá zpráva STEMu ZDE

Na výzkumu je zajímavé to, že pouze 1 procento jeho respondentů se domnívá, že k žádné diskriminaci nedochází.

Zajímavý je ale zejména vývoj diskriminace během posledních sedmi let. "Časová řada od roku 2004 ukazuje, že existenci nějakého druhu diskriminace v zaměstnání u nás připouštěly vždy nejméně zhruba tři čtvrtiny dospělých lidí a nejméně čtvrtina dospělé populace byla o tom přesvědčena zcela rozhodně. Faktem však je, že současný podíl 85 % respondentů, kteří uvedli, že se diskriminace u nás v zaměstnaneckých vztazích vyskytuje, je od roku 2004 nejvyšší, a také 31 % lidí, kteří to tvrdí rozhodně, je v časové řadě mezní hodnotou," doprovodil STEM výsledky výzkumu komentářem. Výsledky pocházejí z výzkumu STEM provedeného na reprezentativním souboru obyvatel České republiky starších 18 let, který se uskutečnil ve dnech 31. března - 8. dubna 2011. Respondenti byli vybíráni metodou kvótního výběru. Na otázky odpovídal rozsáhlý soubor 1286 respondentů.

Více k výzkumům:

CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …